Annonse


Dop-«kjøpesenter» tatt ned av DDoS

Hacker-krigen har nå også nådd nettets mørke og illegale irrganger.

Selger våpen og narkotika
For natt tirsdag og onsdag denne uka ble Silk Road, nett«butikken» som selger våpen, narkotika og andre illegale varer utsatt for et DDoS-angrepet, melder BBC.

Nå er imidlertid nettstedet oppe og går igjen.

– Kan skje igjen
– Silk Road er åpen og tilgjengelig. Men så snart angriper finner det ut, vil han trolig endre taktikken og prøver å ta nettstedet ned igjen. Forhåpentligvis klarer han ikke det, vi får de, heter det i en melding Silk Roads administrator Dread Pirate Roberts har lagt ut.

Annonse
Bare via Tor
Silk Road kan bare nås gjennom det krypterte Tor-nettverket.

Dette nettverket sikrer anonymitet både for brukeren og de hun eller han handler med via Silk Road.

Kan ikke stoppes
Politiet i flere land har gjentatte ganger prøvd å stoppe nettstedet, uten hell.

Derimot har de foretatt arrestasjoner av folk som har brukt nettstedet. I februar ble en mann tatt av australsk politi for å ha solgt narkotika via nettstedet.

Million-omsetning
Det er liten tvil om at Silk Road er bra butikk.

Ifølge en beregning foretatt av økonomer ved det prestisjetunge Carnegie Mellon-universitetet i USA omsettes det våpen, narkotika og andre mer eller mindre illegale varer for rundt sju millioner kroner i måneden via nettstedet.

Hvem står bak?
Spekulasjonene går nå høyt om hvem som kan stå bak angrepet. Noen tror det er politiet, andre tror det er en rival som vil sette opp et nettsted av samme type og dermed ødelegge for konkurrenten.

Atter andre tror at det er Anonymous som igjen er på ferde, og at nettstedet dermed ble tatt ned av idealistiske/politiske årsaker.
 

 

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse