Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Twitter-sjef Jack Dorsey driver også et betalingsselskap, og han tror langt flere vil bruke en avansert berøringsklokke enn en brille, i hvert fall de kommende årene. (Ill.: Joi Ito/Wikipedia)

Twitter-sjefen: – Google Glass er ikke svaret

Dorsey har mer tro på klokka.

Twitter-sjef og gründer Jack Dorsey tror avanserte berøringsklokker har langt større potensiale enn Google Glass de neste fem årene.

Brille vs. klokke
Ser vi allerede konturene av de to neste store produktkategoriene til Apple og Google? Slik det ser ut nå satser Apple alt på en klokke som skal brukes i kombinasjon med iPhone og kanskje iPad, mens Google Glass-brillen vil fungere uavhengig av mobiltelefon og/eller nettbrett.

Spørsmålet er selvsagt om alle er interesserte i å gå med briller – å ta på seg en klokke er et langt mindre «inngrep» i hverdagen.

Nå har det seg slik at Dorsey også driver et betalingsselskap kalt Square, og det er ikke vanskelig å se at at en avansert klokke vil kunne hjelpe selskapet i å få fart på e-betalinger.  

Dorsey tror briller som Google Glass vil nå sitt massepublikum, men ikke før om mange år.

Kanskje er det sånn iWatch fungerer?

– Hvor er verdien i Google Glass?
Dette sier han om Google Glass:

– Jeg tror ikke briller er svaret. Jeg tror kanskje det er svaret om ti år, men ikke innen de neste fem årene… kanskje om de er solbriller, eller noe. Jeg tror samfunnet rundt FitBit, Up og FuelBand er det neste steget videre.

Altså noe man har på håndleddet som føles naturlig, nesten som et smykke. Briller er veldig spennende, og jeg synes det er utrolig teknologi, men jeg klarer bare ikke å forestille meg min mor bruke dem nå. Hvor er verdien i Glass?

På spørsmålet om han har mer tro på ryktede iWatch svarer Dorsey: – Jeg vet ikke, jeg tror det er mye som skjer akkurat nå. Pebble-klokka synes jeg er veldig interessant også.

 

Kilde:
Bits

 

Stikkord: google glass, iwatch