Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du vil bruke iOS 7 akkurat som i dag, men en visuell forvandling er gjort noe som blant annet innebærer et flatere og renere design, og trolig nye skrifttyper og kanskje blir OS-et mer fargerikt (se WWDC-logoen).

Masse nytt om iOS 7 og OS X

– iOS 7 blir ingen total-forvandling.

Det har lekket mer interessant informasjon om iOS 7 og OS X.

2013 handler om iOS 7 og OS X 10.9
Og det er to ting vi har lært om informasjonen stemmer: iOS 7 er i hovedsak en visuell overhaling. Det blir ikke nevneverdige endringer i hvordan man bruker det. OS X 10.9? Jo, det vil få funksjoner proff-brukerne vil sette pris på.

Det er 9to5mac som har skaffet til veie informasjonen. Nettstedet har vist seg tidligere å ha gode kilder hos Apple.

Invitasjonen til årets Apple-utviklerkonferanse hinter muligens til et mer fargerikt OS med et flatere design og en ny skrifttype.

iOS 7
Ifølge Apple-bloggen har Apple kvittet seg med alt design som hermer etter ekte materialer (som f.eks. skinn i adresseboka eller den gule notat-appen). Det nye designet omtales som «veldig, veldig flatt.» Borte er også alle glass, andre «skinnende» grensesnittelementer.

Ingen overraskelse med tanke på at det er indudstridesigner Jony Ive som har tatt over ansvaret for brukergrensesnitt. 

En annen kilde hevder at iOS 7 nærmer seg Windows Phone med tanke på hvor flatt det er.

Før og etter: til venstre den gamle podcast-appen, til høyre den oppdaterte utgaven. Kanskje er den nyeste oppdateringen et hint om hvordan iOS 7 vil se ut.

Det skal ikke kreve en ny læringskurve for å lære seg hvordan iOS 7 (kodenavn «Innsbruck») fungerer, og lås og hjem-skjermen skal være mer eller mindre urørt ifølge de samme kildene. Blant annet skal alle Apple-apps skal ha fått nye ikoner, og informasjonslinjen på topp skal være ny.

Men en ny interessant funksjon skal være muligheten til å aktivere et filter som gjør det vanskeligere for andre å tjuvtitte på iPad og iPhone-skjermen.

OS X 10.9
Det er ikke bare mobil-enheten som får et nytt operativsystem i år. Også OS X blir oppdatert til versjon 10.9 (kodenavn «Cabernet»). 10.9 skal ikke være en oppdatering som endrer på hvordan OS-et brukes eller føles, men det skal inkludere flere nye funskjoner «power-users» vil sette pris på.

Blant annet skal filbehandleren (Finder) ha fått støtte for tags og faner, og en helt ny versjon av Safari med en ny kjappere motor for kjappere surfing er på plass.

Mange OS X-brukere med fler-skjerm-oppsett har irritert seg over OS X' dårlige støtte for dette, og det ser det ut til at OS X 10.9 endelig gjør noe med. Har man flere skjermer skal det derfor være lett å ha en app oppe på skjerm nummer to (f.eks. epost), mens man surfer på skjerm nummer en.

Noen brukergrensesnitt endringer blir det, men ingen dramatiske forandringer.

10.9 lanseres trolig en gang i løpet av sommeren, mens iOS 7 blir trolig vist i beta-versjon under årets WWDC som starter 10. juni i San Francisco.

 

Kilder:
9to5mac
9to5mac

Stikkord: Apple, ios, osx