Annonse


Dette vil sette sinnene i kok

McAfee har patentert teknologi som stopper deg i å besøke piratnettsider i nettleseren.

McAfee – ikke piratenes førstevalg?
Teknologien er en utvidelse av den allerede eksisterende SiteAdvisor-teknologien som er bakt inn i selskapets antivirusprogramvare.

McAfee vil stoppe deg i å i det hele tatt besøke piratnettsider.

SiteAdvisor gir brukerne av programvaren advarsel når de besøker malware-sider, og nå vil de altså klistre på samme advarsel når man prøver å besøke nettsider som The Pirate Bay og andre som legger til rette for piratkopiering.

Patenttittelen er «Detect and prevent illegal consumption of content on the internet».

Annonse


Slik fungerer oppdaterte SiteAdvisor med antipirat-beskyttelse.

Gir brukerne valget, eller ikke
Det er tre måter McAfee vil forholde seg til innholdet: å varsle brukeren om farlig innhold, å blokkere tilgangen helt, eller å gi brukeren alternative kjøpsmuligheter.

Om sistnevnte forklarer McAfee: «Ved å informere en bruker om ulovlige kilder, og mulige alternativer, kan en bruker få den ønskede elektronisk distribusjonen uten å krenke en forfatters immaterielle rettigheter».

Og: «En viktig grunn til bekymring er mulig overtredelse av en immateriell rettighet, og de ​​potensielle kostnadene konsekvenser forbundet med et slikt brudd».

Ikke helt stengt?
Det er avhengig av hvordan programvaren er satt opp (f.eks. på et domene) som vil avgjøre hva brukeren kan gjøre. 

På et domene kan da f.eks. nettverksadministratoren blokkere for innholdet uten mulighet for brukeren å klikke seg videre, mens på et hjemmenettverket vil en advarsel bli presentert, men med mulighet for å klikke seg forbi og inn på innholdet.

Les mer om patentet hos Google Patents.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse