Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nye Xbox lanseres ifølge ryktene tidlig i november.

Masse nytt om nye Xbox

Spill: Nå vet vi kanskje lansering og pris.

Nye Xbox vises ikke frem før 21. mai, men allerede nå foreligger det masse interessant informasjon.

Har gode kilder
For Windows-ekspert og Microsoft-kjenner Paul Thurrot er kjent for sine svært gode kontakter innad hos Microsoft etter sine mange år i bransjen, og nå har han brukt kontaktnettverket sitt for å skaffe til veie enda mer informasjon om den nye Xboxen.

Først ut er messeinformasjon: hvilke spill som kommer, og enda mer informasjon om neste generasjons Xbox kommer først tidlig i juni på E3. Vi får altså ikke vite alt 21. mai (men forhåpentligvis mer enn når Sony annonserte PlayStation 4). Og utviklerne skal få sitt på BUILD-messen som starter samme måned i San Francisco.

Thurrot mener også å vite når Xbox skal lanseres: tidlig i november i år, og den vil trolig få Blu-ray-drev innebygget. Kinect 2 skal integreres, og vil ikke selges som tilbehør.

Windows 8-kjerne
Nye Xbox er basert på Windows 8-kjernen, noe som vil gjøre det mye enklere å lage apps og mindre nedlastbare spill. Xbox «3» vil tilbys i to prismodeller: en til 499 dollar, og en til 299 dollar. Sistnevnte tilbud baserer seg på at du må betale for to år med Xbox Live – ryktet pris for Xbox Live er 10 dollar måneden (59 kroner).

Microsoft hadde egentlig planer om å lansere en fullverdig Xbox-spillkonsoll sammen med «Yuma». «Yuma» er en nedstrippet underholdningsboks som ikke kan spille de nyeste spillene. Men Microsoft har pauset Yuma-planene, og det er usikkert når den lanseres, eller om den lanseres i det hele tatt.

49-dollars Xbox 360?
Det Microsoft skal gjøre, ifølge Thurrot, er å lansere en superbillig Xbox 360-modell (kodenavn
«Stingray»)

Selskapet mener tydeligvis at det er nok interesse for konsollen fortsatt, spesielt om prisen blir veldig lav, og etter åtte år i produksjon bør det være mulig å lage innmaten til dagens Xbox-konsoll til en veldig billig penge.

Kilde:
WindowsIT Pro

Stikkord: Spill, xbox