Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En lekket versjon av Windows 8.1 som kommer senere i år.

– 2013 er et tapt år for Microsoft

– Windows Blue er ikke redningen.

Windows 8 har ikke satt igang noen salgseksplosjon av Windows-maskiner: hverken PC-er, bærbare eller nettbrett – Microsoft håper Windows 8.1, også kalt Blue, kan være løsningen.

– Et overgangsprodukt
Men flere analytikere er pessimistiske, og tror det må langt mer til enn Blue-oppdateringen som blant annet gjør søk bedre, og gjør det lettere å holde oversikt over installerte apper.

– Uansett hvor mange oppdateringer som kommer ser jeg uansett på Windows 8 som et overgangsprodukt.

Det har mange uslipede kanter fordi skrivebordet og berøringsgrensesnittet ikke passer sammen. Maskinvaren befinner seg også i en overgangsperiode. 2013 er på sett og vis et tapt år for Microsoft. Det hevder Michael Silver fra Gartner.

Batteri og pris
Silver går også i detalj på hva han mener må gjøres for å gjøre WIndows 8-produkter mer attraktive, og det går på strømbruk. Han hevder Intels brikker er for strømtørste per dags dato, og at Intels Clover Trail og Bay Trail-arkitektur må på plass før man får til akkurat det.

Pris er selvsagt også viktig, spesielt med tanke på at Google selger et kritikerrost nettbrett (Nexus 7) til 199 dollar i Statene:

– For det første er pris et stort spørsmål. Det er helt klart slik at markedet vil ha billigere nettbrett. Konkurrentenes priser raser, og Android mest av alle. Windows-brettene er for dyre hevder Peter King fra Strategic Analytics

– Innholdet suger
Michael Cherry påpeker en annen viktig ting: innhold.

– Windows 8 suger fordi appene suger. Det finnes ingen rykter om Widows Blue eller Windows 8.1 som forteller meg at det kommer til å bli lettere å skrive apper, eller at Blue vil resultere i bedre apper.

Det er altså tre ting analytikerne etterspør: bedre batterilevetid, lavere pris og bedre innhold. Spørsmålet er om Microsoft klarer å løfte alle disse tre viktige punktene opp på et høyt nok nivå som endrer potensielle kunders syn på merkevaren Windows, og den tilhørende maskinvaren, før vi ser 2014 på kalenderen.

 

Kilde:
IDG.se

Stikkord: Microsoft, windows 8