Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DNB har snudd i saken og funnet ut at det likevel ikke er noe problem med jailbreak-iPhones i appen sin.

Dette sier DNB om helomvendingen

Oppdatert app gir alle tilgang

Tirsdag 9. april kunne ITavisen melde at DNB stoppet hackede iPhones i 3.0-versjonen av bankes app.

Oppdatert: Les svaret fra DNB nederst i artikkelen.

Har snudd i jailbreak-saken
Slik forklarte DNB sperren for noen uker siden:

– I fjor høst kjørte vi en risikoanalyse, blant annet av jailbreaking. Vi konkluderte med at det er en sikkerhetsrisiko. 

– Kan du gå noe mer i detalj om hvorfor dette er en sikkerhetsrisiko?

– Det vil jeg egentlig ikke si så mye om, men informasjon kan tappes enklere, slik vi ser det. Det er ikke så mye man får gjort, men kan altså tappe mobilen for informasjon, og denne informasjonen kan misbrukes. Det forklarte Vidar Korsberg Dalsbø, informasjonsrådgiver hos DNB, den gang.

3.0.1 varsler jailbreakere istedet for å stoppe dem.

3.0.1 gir alle tilgangen tilbake
Men nå har de altså snudd. I 3.0.1-versjonen som ble lagt ut på App Store i går står det følgende: 

«Åpnet for jailbreaket iPhone (mobiler hvor originalt operativsystem er endret). For din egen sikkerhet fraråder vi aktivering av saldotjenesten på jailbreaket iPhone.»

DNB var, når vi snakket med dem 9. april, ikke fremmede til tanken om å slippe jailbreakere inn i varmen igjen, det var bare et spørsmål om hvordan.

Oppdatering (11:37) med svar fra DNBs Vidar Korsberg Dalsbø: 

«Etter vurderingen av risiko og sikkerhet, har vi landet på en mer brukervennlig løsning som ivaretar både brukeropplevelsen og sikkerheten. "Jail Brake"- testen er flyttet fra oppstart av appen til aktivering av saldotjenesten. Hvis testen slår ut blir man frarådet å aktivere, men kan velge å aktivere på egen risiko. 

Årsaken til at vi åpner opp for aktivering er at det allerede ligger ute løsninger for hvordan man kommer seg rundt testen og vi vil aldri klare å forhindre dette.»

Dalsbø gjør også Android-brukere opperksomme på endringer:

«Vær oppmerksom på at Android brukere nå vil kunne få melding om rooting selv om de ikke fikk dette i forrige versjon. Dette skyldes bedringer i testen. Oppdatert app er sendt til godkjenning i AppStore og Google Play. 

Appen til iPhone forventes klar om 2-14 dager og Android vil være klar om noen timer. Man må laste ned denne nye oppdateringen for å at endringene skal inntreffe.»

Stikkord: app, iphone, jailbreak, sikkerhet