Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Galaxy S4 er utvilsomt en bra telefon. Men de fleste mener at den taper i konkurranse mot HTC One. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– Ikke kjøp den om du ikke må

Les de første testene av Galaxy S4.

I natt gikk sperrefristen ut for test av Samsungs nye mobiltelefon Galaxy S4 i USA og Australia.

Dermed er nettet fullt av anmeldelser, noe som kan være vel verd å få med seg før de norske anmeldelsene kommer om kort tid.

– Overutstyrt leketøy
Anmelderen David Pierce i The Verge er på ingen måte fornøyd. Han mener telefonen mest av alt minner om et overdimensjonert og over-utstyrt leketøy, men mener at et godt kamera (med unntak av lysreguleringen) og mange funksjoner til en viss grad kompenserer for plast-følelsen.

Han sammenligner med HTC One, som han mener på alle måter er en mer attraktiv telefon. Det er også iPhone 5, mener han. Men den gjelder liksom ikke i dette heatet.

Konklusjonen er at det er mye å like med S4, men selv ville Pierce ha valgt HTC One i valget mellom de to konkurrerende Android-toppmodellene.

– Virker ikke ny
Engadget skriver at S4 rett og slett ikke virker ny, selv om den aldri så mye er etterfølgeren til S3. Telefonen er forutsigbar, ja nesten kjedelig, mener anmelderen Brad Molen. Likevel mener han S4 er den beste Samsung-telefonen så langt og roser både batterilevetid og kamera.

Han påpeker imidlertid at HTC One er nesten like bra (en time mindre levetid) på batteri og har et kamera som fungerer bedre i dårlig lys. Dermed blir også hans konklusjon at mellom to ganske like telefoner tar HTC stikket.

– Ikke kjøp den om du ikke må
Brent Rose i Gizmodo er enda klarere på at HTC One er vinneren. Han skriver rett ut at den eneste grunnen til å velge S4 er et kundeforhold til det amerikanske teleselskapet Verizon. De kan nemlig bare tilby S4 og ikke HTC One.

Samsung-telefonen er imidlertid bedre på to punkter: Batterilevetiden og muligheten til å utvide lagringskapasiteten. Alt annet er enten likt eller i HTCs favør, mener han.

– Topptelefon fra topp selskap
Sam Sharwood i britiske The Register (som skriver fra Australia) er den mest positive av de anmelderne vi har lest så langt.

Han mener det er rent flisespikkeri å lete etter feil ved telefonen siden den er et mirakel av form og funksjon i liten og brukervennlig innpakning.

– Det virker svært usannsynlig at noen skulle bli misfornøyd med S4. Det er uten tvil en topptelefon produsert at et selskap som er på toppen av sin formkurve, skriver han.

 

Stikkord: galaxy s4