Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple-sjef Tim Cook skal ifølge en rapport fra China Business ikke være særlig fornøyd med kvaliteten på et stort antall iPhones produsert av Foxconn. (Ill.: Haotian0905/Wikipedia)

Derfor er ikke Apple fornøyde

Skal ha returnert millioner av iPhones.

Apple skal ikke være fornøyd med jobben Foxconn gjør.

Apple ikke fornøyde
Foxconn er selskapet som (famøst) setter sammen iPhones, men i det siste skal de ikke ha klart å leve opp til Apples rigide kvalitetskrav.

Ifølge en en rapport fra China Business skal Apple ha sendt Foxconn mellom 5 til 8 millioner iPhones som ifølge ryktet ikke har holdt den kvaliteten de to har blitt enige om.

Kan måtte punge ut milliarder
Om det er iPhone 5, eller alle iPhone-modellene som er berørt, det sier ikke artikkelen noe om. Det vi dog vet er at Foxconn trolig må punge ut store summer om det viser seg at de har brutt kontrakten med Apple.

Om Foxconn har feilprodusert 8 millioner iPhones (tallet kan som sagt være langt lavere), og at ingen av delene kan brukes igjen (lite sannsynelig), vil selskapet i teorien måtte punge ut 9.3 milliarder kroner til Apple, men det er lite trolig beløpet blir så høyt.

Det er alltid dårlige nyheter å måtte betale milliarder i bøter, men det kan bli ekstra ille for Foxconn som la frem tallene sine for siste kvartal 2012 og kunne melde om en nedgang på 19 prosent nedgang i fortjenesten.
 

Kilde:
The Register

Stikkord: Apple, foxconn, iphone