Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebooks Chat Heads har blitt satt fri i iOS, men hacken er kjapt satt sammen og har en graverende feil som må rettes først.

Jailbreak lurer Apples Facebook-begrensning

«Chat Heads» overalt i OS-et.

Et jailbreak-triks gjør det mulig å bruke Chat Heads overalt i iOS.

Kul hack
Chat Heads er den mest populære funksjonen i Facebook Home som nå er lansert til en rekke utvalgte Android-mobiler (eller du kan
installere på en hvilken som helst mobil).

Problemet med Chat Heads på iOS er selvsagt at Apple forbyr bruk av disse samtale-boblene utenfor Facebook-appen – det er her jailbreaking kommer og redder dagen.

Gjør det alle ønsker
For nå har en liten tweak satt snakkehodene fri på Apples mobil-OS. Heldigvis er Chat Cheads og Facebook-appen to separate deler, og da var det lett for utvikler Adam Bell å isolere de to fra hverandre.

Det tok faktisk ikke den 21 årige datastudenten mer enn noen timer å lage hacken ett døgn etter at Facebook 6.0 med Chat Heads ble lansert til Apples mobil-OS.

Tapper ikke batteriet noe særlig, men…
Men hva med batterikapasiteten med en funksjon som kjører hele tiden, og som ikke er optimalsert for enheten? Selvsagt kjører Facebook hele tiden med denne hacken installert, men ifølge Bell tapper ikke hacken hans batteriet noe særlig mer. 

– Den virker ikke særlig ressurskrevende. Det er bare når du beveger Chat Heads rundt at den faktisk gjør noe.

Langt fra ferdig
Hacken er ikke lansert i Cydia enda. Bell nå nemlig rette problemer med at den henger seg som en følge av Apples maksgrense for hvor lenge en app for leve i bakgrunnen (når The Verge testet den så var det nok at snakkehodene var inaktive i ett minutt)

Til forskjell fra Android-utgaven integrerer ikke denne hacken SMS eller iMessages, men det skal ifølge Bell være «nesten garantert mulig».

Kilde:
The Verge

 

Stikkord: Apple, facebook home