Annonse


Nå går Netflix også for HTML5

Både Flash og Silverlight taper stadig terreng overfor den nye, universelle videostandarden HTML5.

Spiker i kista
Nå er nok en spiker i kista til de gamle, proprietære videostandardene slått inn.

Netflix, verdens største leverandør av strømme-video, planlegger nemlig å avvikle Microsofts Silverlight-standard og i likhet med YouTube støtte HTML5.

Mer fleksibel
Det betyr at Netflix blir mer fleksibel, og at man ikke trenger å installere Microsofts programvare på maskinen for å se innholdet.

Netflix bruker i dag Silverlight for å strømme til Windows-PC-ert og Mac. I tillegg finnes det et høyst uoffisielt Linux-alternativ til Silverlight kalt Moonlight.

Kopisperre-utfordring
Dette innholder ikke den kopisperren som Silverlight for PC og Mac gjør, og det liker trolig både Netflix og filmbransjen dårlig.

Det er nettopp dette som nå står i veien for en snarlig overgang til HTML5. For Netflix og filmbransjen har ennå ikke helt funnet ut hvordan de skal kopibskytte filer og TV-serier når de går over til en universell standard.

Nær løsning
Men dette er i ferd med å bli løst. Ifølge CNet.com vil Netflix forsøke seg med 
HTML5 Premium Video Extensions, som bruker JavaScript til å kryptere innholdet.

Etter planen skal overgangen til HTML5 skje så snart den internasjonale webstandardorganisasjonen W3C (World Wide Web Consortium)  er ferdige med sitt arbeid med å impelementere såkalt DRM (Digital Rights Management) i HTML5.

 

Annonse


Annonse