Annonse


Dette monsteret styrer Bitcoins

Alle vet nå at Bitcoin – den anonyme, virtuelle valutaen – hopper opp og ned tilsynelatende etter eget forgodtbefinnende. Maskinene styrer Det de færreste vet, er imidlertid at verdien på valutaen styres av båndbredde og maskinvare. Den som investerer mest «juice» i Bitcoins, for også mest «penger». Dett kalles Bitcoin-utvinning, og det er grunn til å tro at de som var først ute med dette nå er rike. Verre i dag Verre er det med de som kom seint inn i spillet. I dag er det nok betydelig vanskeligere å bli Bitcoin-millionær (eller rettere sagt krone-millionær på Bitcoins, siden en enkelt Bitcoin pr. i dag er verd 373 norske kroner). Men det er ingen som skal si at folk ikke forsøker. «Boremaskiner» på rekke og rad Nettstedet Gizmodo har samlet et utvalg av Bitcoin-«boremaskiner». Toppmodellen er en Avalon ASIC, som – hold deg fast – bare kan kjøpes for Bitcoins. Prisen for et slikt rigg er 73 Bitcoins – med dagens verdi (som kan endre seg raskt) 27 229 kroner. Med eller uten moms? For oss er det noe uklart om dette er med eller uten moms. Teknisk sett skal alle varer og tjenester momsbelegges, men Bitcoin-transaksjoner kan være litt vriene for myndighetene å oppdage… Les også digi.no