Annonse


Slik kan alle installere Facebook Home

ITavisen.no kunne mandag forrige uke melde at en lekket beta-versjon av Facebook Home kunne installeres på visse enheter.

Oppdatert, 13:03:

Dette sier Facebooks nordiske PR-byrå om Home her i Norge: «Facebook Home rulles ut globalt i løpet av de nærmeste ukene».

Endelig
Men dette var som sagt ikke den endelige versjonen – dessuten stoppet skjermoppløsningen 
på 1280 x 768. Nå er redningen her, og det er som vanlig ekspertene hos XDA Developers som har løsningen om du har en rootet Android-enhet.

Annonse


Ikke bare kan du laste ned komplette Facebook Home i Norge (play.google.com nekter installasjon fra Norsk IP, og appen dukker heller ikke opp i søk på Googles app-butikk).

Gjør dette først
Det du dog må passe på før installasjon er følgende:

1. Først må du fjerne Facebook, Facebook Messenger og Facebook Home apps om du har installert betaen tidligere.

2. Installer først «com.facebook.katana.apk» (Facebook-appen), så «com.facebook.home.apk». Til slutt kan du installere Orca (Messenger-appen).

3. Aktiver Facebook Home fra Facebook-app-innstillingene

4. Opplever du problemer starter du mobilen på nytt i «recovery»-modus og sletter «dalvik»-mellomlagringen.

Sistnenvte gjør du ved hjelp av denne veiledningen.

Såre enkelt
Det er
 veldig enkelt å installere Facebook Home ved hjelp av filene fra XDA Developers. Du laster ned de to .apk-filene her (til sammen 13 MB – «com.facebook.home.apk» og «com.facebook.katana.apk»), og sørger for å ha huket av for installasjon av tredjepartsprogramvare i Android-innstillingene.

Da er det bare å sende to de .apk-filene til mobilen med e-post, eller via en skylagringstjeneste. Ønsker du Facebook Messenger med Chat Heads må du også installere denne.

Kilde:
XDA Developers

Annonse