Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om ett år er det helt slutt for Windows XP-støtten. Det betyr at OS-et ikke vil sikkerhetsoppdateres av Microsoft.

Hvordan skal dette gå?

Microsoft kutter XP-støtten om ett år.

Om nøyaktig 364 dager kutter Microsoft støtten for Windows XP.

Snart helt slutt for XP-støtten
Og når vi skriver at de kutter støtten, så mener vi ikke bare helpesken, men det faktum at selskapet ikke lenger kommer til å levere sikkerhets og funksjonsoppdateringer til det elskede OS-som er elleve år.

Ethvert Microsoft-OS er nødt til å stadig mates med slike oppdateringer for å holde hackere unna.

Slutt på moroa
Men Microsoft har bestemt seg. Vi fikk i går en e-post som minner om oss at
«8. april 2014 stopper Microsoft støtte for ti år gamle Windows XP. Dette betyr at du ikke lenger vil motta oppdateringer, inkludert sikkerhetsoppdateringer, for Windows XP fra Microsoft», skriver Microsoft på microsoft.com/windows med overskriften «Get Modern» og flagget kjent fra Windows 8.

Det er nemlig allerede kjent at Microsoft gir selskap som ønsker å gå over til Windows 8 15 prosent i rabatt på Windows 8 Pro og Office 2013 Standard. Også Office 2003-støtten stopper nemlig om ett år.

Godt over 30 prosent bruker XP
Vi skjønner at Microsoft vil ha kundene sine over til langt mer moderne operativsystem, men det spørs om ikke selskapet likevel blir nødt til å levere sikkerhetsoppdateringer til det på en eller annen måte.

For selv om bruken av Windows XP fortsetter å falle er det fortsatt sånn at det per mars 2013 så er OS-et installert på 38.73 prosent av alle verdens maskiner. Dette ifølge ferske tall fra Net Applications.

Kilde:
Windows
Net Applications

Stikkord: Microsoft, windows