Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nye Xbox skal vises frem 21. mai, ifølge Microsoft-kjenneren, og være tilgjengelig i butikkene fra november. Pris? 3000 kroner i Statene, noe som trolig betyr noe over 4000 kroner i norske nettbutikker.

– Nye Xbox vises frem 21. mai

Spill: – Må alltid være på nett, men får Blu-ray.

Mangeårig Microsoft-kjenner og insider, Paul Thurrott, er helt sikker på at nye Xbox (kodenavn Durango) får Blu-ray og en relativt stiv pris, og at den skal presenteres 21. mai.

Oppdatert 12:09:

Også The Verge skal ha blitt fortalt via egne kilder at 21. mai er datoen Microsoft skal vise frem sin nye Xbox-konsoll.
 

– Blir dyr
Nå er ikke 500 dollar (3000 kroner) for en ny konsoll (og 1800 kroner for nett-tjenester – trolig er dette årsprisen) overraskende dyrt for gamere, men i et marked som stadig blir mer casual med spilling på mobil, nett og billigere konsoller som Wii, kan det kanskje bli noe vanskeligere for Microsoft og Sony og overbevise sine kunder om å punge ut flere tusenlapper for konsollen denne gang.

Thurrott omtaler uansett konsollen som «dyr», og bekrefter at den alltid må være på nett for å fungere (men at den kan være på i tre minutter selv uten nett, trolig for å gi brukeren tid til å koble seg på igjen).

Får Blu-ray
Selv om konsollen blir langt dyrere enn en mediaspiller som speiler spill fra mobilen din vil nye Xbox, ifølge
Thurrott, ha Blu-ray-drev.

Endelig sier noen, mens andre rister på hodet og ser frem til dagen hvor en av de store aktørene velger å droppe optiske format for godt til fordel for strømming. Den dagen kommer neppe med det første, spesielt ikke i USA hvor netthastigheten er langt dårligere enn i de nordiske landene.

– Xbox 360 i billigutgave underveis
Thurrott hevder også å vite at Microsoft skal lansere en konsoll basert på Xbox 360 døpt Stingray til 99 dollar (600 kroner), men at denne ikke kommer i år.

Det skal ikke være snakk om et en tv-dekoder-boks, men trolig en billig spill-konsoll med mediacenter-programvare som skal ta opp kampen mot produkter som Apple TV ligger i samme prissegment.

Thurrott tror ikke Durango vil kunne spille av Xbox 360-spill. Dette var en av de store funksjonene når Playstation 3 ble lansert, altså muligheten for å spille Playstation 2-spill, men denne funksjonen ble etterhvert luket bort.

Nye Xbox blir tilgjenglig i butikkene tidlig i november, skal vi tro Thurrott.

Kilde:
Neowin

Stikkord: durango, Microsoft, Spill, xbox