Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HTC One er en svært god mobiltelefon, men HTC klarer ikke å levere den fort nok.

HTC på kanten av stupet

16 millioner kroner i profitt på tre måneder.

HTC klarer ikke hente seg opp, selv ikke etter å ha lansert et produkt som har blitt svært godt mottatt av anmelderne.

Leveringsproblemer
Vi ga HTC One en sterk femmer grunnet et nydelig design, god ytelse og smarte valg, men som mange andre før dem har HTC smertelig fått erfare at det ikke hjelper med gode produkter om man ikke klarer å levere dem.

Det er for lengst kjent at HTC sliter med å produsere nok One-enheter, og har trolig også en svak distribusjon – dermed ender det med et rekordårlig resultat for første kvartal i år.

Tallene klare tale
Siden HTC kun klarte å lansere One i tre land i slutten mars, istedet for 80 som var det opprinnelige målet, må selskapet ta til takke med elendig profitt.

Den neste store testen for selskapet blir andre kvartal, da vil vi nemlig se hvordan One har klart seg i det amerikanske markedet. One lanseres i USA denne måneden samtidig med Samsung Galaxy S4.

Tallene
HTC klarte å generere en pengestrøm på 8 milliarder kroner, hvorav dette ga selskapet en fortjeneste på kun 16 millioner kroner i løpet av tre måneder.

Tallene var på vei ned første kvartal i fjor (2.7 milliarder kroner fortjeneste basert på 12.2 milliarder kroner i inntekter), men dette er altså langt dårlig, faretruende sådan, for et selskap som befinner seg i en bransje med hardere konkuranse enn noensinne.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: htc, htc one, Mobil