Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Derfor er Android bedre enn iPhone

Zuckerberg elsker sin Apple-mobil, men…

I et intervju med Fortune gjør Mark Zuckerberg alt for å få Apples oppmerksomhet. Android er den eneste grunnen til at Facebook kunne integrere Home på den måten de har gjort, men han elsker sin iPhone og vet at mange har en.

Android er åpent, iOS er lukket
For en av styrkene, hevder sjefen, er at Android er så åpent; så åpent faktisk, at de kunne lage Facebook Home uten å snakke med Google. Den unge dollar-milliardæren fikk i går også spørsmål om Facebook Home kommer til iPhone.

Svaret var selvsagt at det er opp til Apple om de vil samarbeide. Vi ser på det som svært, svært usannseynlig at dette kommer til å skje, i hvert fall ikke i den formen Facebook Home fungerer på Android med egen hjem- og låsskjerm.

Jobs og Zuckberg
Så selv om Zuckerberg så på Steve Jobs som en mentor, og det faktum at de to skal hatt en god tone, er kongen av den sosiale webben likevel veldig klar på at han helst ønsket at Apple var mer åpne så selskapet hans kunne levert en mer integrert Facebook-opplevelse på iPhone:

– Jeg tror Google har denne muligheten de neste par årene å begynne å gjøre de tingene som er langt bedre enn hva som kan gjøres på iPhone grunnet plattformens åpenhet. 

Vi vil gjerne tilby dette på iPhone, men vi kan rett og slett ikke det per i dag. Vi vil samarbeide med Apple for å gjøre det til den beste opplevelsen vi får til innenfor hva de vil, men jeg tror det er mange som virkelig liker Facebook, og skal vi dømme fra tallene bruker folk en femtedel av tiden sin på Facebook når de bruker mobilen – det er mange mennesker. Dette kan virkelig tippe ting i denne retningen. Vi får se hvordan det utspiller seg.

Han fortsetter:

Android vokser kjapt, og vi er entustiskake fordi plattformen er åpen, noe som gjør det mulig for oss å bygge disse supre opplevelsene. Jeg tror det er veldig bra for Google også. Noe som dette kan oppmuntre mange folk til å skaffe seg Android-mobiler, fordi jeg tror folk virkelig bryr seg om Facebook.

På mange måter er dette den beste Facebook-opplevelsen du kan få. Selvsagt er det mange som også elsker iPhones, jeg elsker min, og jeg kunne ønske jeg kunne levere Facebook Home på den også.

Ønsker enda større kontroll
Zuckerberg er klar på at strategien til selskapet er å begrave seg så dypt som mulig i de plattformene de er tilgjengelig på, men hvordan skal ha få det til på iOS i større grad?

– I iOS har vi allerede begynt å gjøre det. Måten Apple gjør dette på er at man må samarbeide med Apple. De kontrollerer operativsystemet; vi har kontroll over kontakter, et-trykks-innlogging, app store, arragmentets-integrasjon, og alt det der.

Vi har et veldig godt forhold til Apple. Android er så anneldes fordi det er så mye mer åpen plattform. Det er et system designet slik at alle apper kan integreres inn i kjerne-delene av OS-funkjonaliteten.

Vi ønsket å starte med å revurdere noen av disse kjernefunksjonene. Hvordan kunne vi gjøre disse bedre og fokusere på menneskene.

Vet ikke hva Google mener om Home
På spørsmål om hvordan Google kommer til å reagerer på Facebook Home, med utgangspunkt i at søkegiganten neppe laget Android for slik ting som dette, svarer han:

– Jeg er ikke sikker på hvordan de kommer til å reagere. Vi bygger dette som programvare du kan laste ned til mobiler.

En av greiene med Android er at programvaren er litt forskjellig fra mobil til mobil, så det tok oss litt tid å finne ut hvordan man får det til å fungere på alle mobiler. Vi starter med å støtte nedlast av appen til fem eller seks mobiler, forklarte han.

Facebook har satt seg som mål å oppdatere Facebook Home hver eneste måned (den 12.). Det blir spennende å følge med på utviklingen fremover, og hva Apple gjør, om noe.

Kilde:
Fortune

Stikkord: android, facebook, facebook home