Hopp til navigasjon Hopp til innhold
chrome+os+lot+seg+ikke+knekke

Gjett hva Google gjør med Chrome

Dropper WebKit – lager ny motor.

Google har annonsert at de delvis dropper WebKit til fordel for en ny nettlesermotor døpt Blink.

Blink er nye WebKit

Blink er en ny åpen kildekode tegnemotor basert på WebKit. WebKit har hatt stor suksess siden introduksjonen i 2001, en motor som igjen er basert på KHTML.

For litt siden ble det dessuten kjent at Opera dropper sin egen motor for å gå over til WebKit, men det er nå kjent at også Opera skal ta i bruk Blink.

Enda bedre Chrome

En av grunnene til å forlate WebKit i sin nåværende form skal være at den rett og slett ikke er fleksibel nok, og gjør det mer kronglete enn nødvendig for Google å utvikle Chrome.

Dette i hovedsak fordi Chrome kjører hver nettside som en egen prossess, en oppgave WebKit ikke er spesiallaget for. Vi håper og tror derfor at Chrome og Opera blir enda kjappere i fremtiden.

Vil ta tid

Dette er veldig tekniske greier, og vanlige brukere av nettleseren vil trolig ikke merke store forskjeller i opplevelesen når Blink blir introdusert (bortsett fra en kjappere opplevelse). Den nye motoren vil først dukke opp i Chromium, for så å integreres i Chrome. Det blir dessuten spennende å se hva Blink kan bringe til Chrome OS.

Når? Det vet vi ikke, men nye plattformer som dette tar tid å utvikle, så det kommer neppe med det første.

Kilde:
The Chromium Blog

Stikkord: chrome, Google