Hopp til navigasjon Hopp til innhold
google+betaler+franske+nettaviser

Fullt EU-kjør mot Google

Etterforskes av seks land.

Intet mindre enn seks land har innledet etterforskning av Google, som de mener ikke akter å rette seg etter EUs personverninstrukser.

De seks er Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania og Storbritannia.

– Satt i gang nedtellingen
– Vi har satt i gang nedtellingen for Google nå. Løfter om endringer vil ikke lenger være nok, sier en uvanlig skarp Isabelle Falque-Pierrotin til Reuters.com.

Falque-Pierrotin representerer det franske statsorganet CNIL (Commission nationale de l’informatique et des libertés), som tilsvarer vårt hjemlige datatilsyn.

Reagerte på sammenslåing
Google fikk fire måneder på seg til å rette opp det EU mente var brudd på unionens personvernregler.

EU reagerte spesielt på sammenslåingen av kontoer på YouTube, Gmail, Google+ og en rekke andre mindre Google-tjenester.

Dette skjedde ifølge EU uten brukernes aktive samtykke, og uten mulighet for å trekke seg helt eller delvis ut senere.

– Har ikke gjort noe
EU påla derfor Google å skille tjenestene sine, samt å gi brukerne mulighet til å trekke seg eller ha individuelt medlemsskap i en eller flere av dem.

– Etter at denne fristen gikk ut har ikke Google gjort noe av betydning for å rette seg etter påleggene, sier Falque-Pierrotin til BBC.

– Vi har fulgt opp
Google mener på sin side at de lojalt har fulgt opp påleggene, og at de vil fortsette å jobbe tett med både EUs organer og personvernmyndighetene i de enkelte europeiske land.

– Vår personvernpolitikk respekterer europeisk lov og setter oss i stand til å lage enklere og mer effektive tjenester, sier en talsmann for selskapet til BBC.

Les også digi.no

Stikkord: eu, Google, personvern