Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung brukte kvinnelige dansere i badedrakt under sin lansering av kjøleskap og vaskemaskiner i Sør-Afrika. Nå ha protester fra kvinnelige teknologijournlister fått selskapet til å be om unnskyldning. (Ill.: Twitter/@Axel Buhrmann)

Samsung ber om unnskyldning for dette

Ikke bare uskyldig dans, nei.

Samsung trodde de skulle være morsomme og underholdende, men så ble de bare utskjelt og misforstått.

Badedrakt-show
Sånn kan det gå når man skal lansere vaskemaskiner og kjøleskap, har inivitert et knappe unge, kvinnelige dansere og betaler dem for å ta på seg badedrakter.

Sømmelige badedrakter, vel å merke.

– En fornærmelse
Men like fullt fikk Samsung tilbake med renter fra den sørafrikanske teknologibloggen GirlGuides:

Flere kvinner reagerte sterkt på bruken av jentene i badedrakt som blikkfang. De tok opptrinnet som er fornærmelse både mot sitt kjønn og mot deres rolle som teknologi-journalister.

– Unnskyld!
Nå ber Samsung ydmykt om unnskyldning for showet.

Det har kommet oss for øret at det i etterkant av nylige Samsung-arrangementer har vært misnøye med bruken av kvinner i markedsføringen av nye produkter og underholdningen i forbindelse med denne. Samsung i Sør-Afrika fokuserer på å nå forbrukere på et bredt plan i det lokale marekdet og ønsker på ingen måte å isolere eller fornærme noen deler av dette publikumet gjennom våre arrangementer.

Som et resultat av dette vil vi be de vi måtte ha fornærmet om unnskyldning og samtidig si at vi tar hensyn til meninger og synspunkter i denne saken, heter det i en pressemelding fra selskapets lokale avdeling i Sør-Afrika.

De sier også at de vil ta opp saken med hovedkvarteret i Seoul og forsikre seg om at det multinasjonale selskapet for fremtiden unngår slike fadeser.

Også S4-kritikk
Det er ikke første gangen Samsung får kritikk for kvinnediskriminerende markedsføring. Da Samsung lanserte sin nye mobiltelefon Galaxy S4 i New York, brukte de en liksom-full, middelaldrende dame på scenen for øyensynlig å illustrere hvor enkel S4 er å bruke.

Da rant det fullstendig over for journalisten Molly Wood på USAs største teknologinettsted Cnet:

– Jeg blir ikke fornærmet veldig ofte. Men Samsungs lange parade av 50-tallets kvinnelige stereotypier, midt i en lengre parade av enda dårligere stereotypier, fikk det til å renne over for meg. Å? De lanserte en mobil? Det skulle du ikke ha trodd.

Andre kilder:
Liv Digital Indepentent
Digital Spy
Fotografen Alex Burmanns Twitter-konto

Stikkord: galaxy iv, samsung