Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Konsept.

– iOS 7 blir flatere, men endringene blir små

Vet vi endelig noe om neste generasjon?

Wall Street Journal hevder å vite at iOS 7 ikke blir dramatisk annerledes enn i dag.

iOS 7 til sommeren?

De skal ha snakket med blant annet utviklere som igjen skal ha vært i kontakt med Apple om den neste store oppdateringen til OS-et.

Apple kritiseres for å være alt for konservative og forsiktige med iOS de siste årene, og spenningen er derfor enda større til hvordan iOS 7 blir, som kanskje vises frem for første gang samtidig med iPhone 5S i løpet av sommeren eller på høsten.

Les også: Slik gjør du iPhone levedyktig i år.

Flatt iOS?

Ikke minst fordi industridesigner Jony Ive nå ikke bare har ansvaret for industridesignet på produktene, men også programvaregrensesnittet som følger med.

Tredjeparts-utviklerne skal blant annet ha fått nyss om at iOS 7 får et flatere design enn det noe «boblete» og avrundende designet vi kjenner det som i dag, og som det har vært siden 2007 når det het iPhone OS.

Gjør de som MS og Google?

Både Google, og i enda større grad Microsoft, har oppdatert sine produkter og tjenester med et mye mer flatt og minimalistisk grensesnitt, men de regner med at endringene likevel må kunne beskrives som «konservative».

Ifølge insidere skal også samarbeidet mellom maskinvarefolkene og programvareavdelingen være langt tettere nå som Ive har tatt over styringen av begge. Blant annet skal programvarefolkene ha tidligere tilgang på prototyper.

Kilde:
The Wall Street Journal

Stikkord: Apple, ios