Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google-sjefen tror ikke Apple bekymrer seg for Google Now, som mange ser på en som direkte konkurrent til Apple iOS-assistent Siri.

Dette burde han ikke sagt

Mente Google Now hadde blitt sendt Apple.

Google-sjef Eric Schmidt hevdet selskapet hans hadde levert Google Now til Apple for App Store-godkjennelse.

Oops…

Men dette viser seg nå å ikke stemme. Schmidt ble først spurt av en journalist (The Guardian-redaktør Alan Rusbridger) når han ville kunne brukte Google Now på sin iPhone. Da brukte sjefen anledningen til å indirekte kritisere Apples app-politikk:

– På din iPhone? Det må du diskutere med Apple. Apple har som politikk å godkjenne eller nekte apps vi har laget – noen av programmene vi lager godkjenner de, andre ikke.

De godtok nylig Google Maps, takk og lov. Og uten å bli altfor ubehagelig, så har du gode leverandører av Android-mobiler i London fra mange ulike leverandører.

Les også: Google Now kommer til Windows.

Google bekreftet

Etter Schmidts sleivspark var Apple kjapt ute med å svare, og sa de aldri hadde mottatt noen Google Now-app inn til godkjenning, og dessverre for Schmidt viste dette seg å stemme, for Google bekreftet senere at dette var tilfellet.

Google og Apple er ikke så gode venner for tiden, så Schmidt måtte belage seg på å spørsmål om relasjonene til Apple for tiden:

– Har Apple et problem med Google Now?, ble Google-sjefen spurt. – Det var en tvetydig uttalelse. Har Apple et problem med Google, eller Google nå?, svarte Schmidt retorisk, og la til at han ikke tror Apple er spesielt bekymret for Google Now.

Kilde:
Neowin

Stikkord: Apple, Google, google now