Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Blue blir en større oppdatering av Windows 8 til stasjonære og nettbrett, såvel som en oppdatering av Microsofts nett-tjenester som Hotmail og SkyDrive for å nevne noen. (Ill.: Elliptic Labs)

Nye Windows Blue-avsløringer

– Lanseres som oppdatering i løpet av året.

Stor-oppdateringen av Windows 8 har kodenavnet Blue. Nå er det avslørt litt mer. Allerede i august i fjor fikk vi nyss om at Microsoft hadde store planer på gang.

Microsoft sier ikke mye…

Microsoft holder kortene tett til brystet om hva denne oppdateringen vil bringe, men vi vet at den skal levere en forbedret startmeny-opplevelse – oppdateringen vil også levere forbedringer til flere av Microsofts netttjenester.

Les også: Hva er Windows Blue?

I en utviklerdemonstrasjon bekrefter Microsoft for første gang på video at kodenavnet er Blue. Det var i forbeindelse med en demonstrasjon av Fresh Paint (tilgjengelig her), en app som viser utviklerne hva som blir mulig i Blue, hvor Microsoft bekreftet storoppdateringen.

Les også: Dette er Windows-fremtiden.

… men litt vet vi

Microsoft sier altså ikke stort, men etter det The Verge erfarer skal Microsoft lansere en åpen beta-versjon som blant annet inneholder store forbedringer i søke-grensesnittet.

Blue støtter også 7″ og 8″-enheter, og blir det første OS-et med Internet Explorer 11. Blue blir en oppgradering til den nåværende versjonen av Windows 8, og det ventes den kommer senere i år.

Kilde:
The Verge

Stikkord: Microsoft, windows, windows blue