Alt om Galaxy S4

S4 ble vist frem for første gang i New York litt over midnatt norsk tid. Noen lanseringsdato er ikke spikret - den kommer til våren en gang.

New York City (ITavisen:) Samsung gikk rett på sak: ingen salgstall, ikke noen kjedelige analyser av markedet – rett på hva Galaxy S4′ fokus er, nemlig en mobil som fungerer sømløst med deg og ditt liv. Det er i hvert fall det Samsung prøver å overbevise oss om.

Se demo-videoklipp og bilder fra lanseringen HER.

Rett på sak

Samsung Galaxy S4 – Life Companion er nemlig slagordet og etter en kort gjennomgang av noen av spesifikasjonene, som støtte av den nyeste WiFi-standarden, ville Samsung snakke om kamerafunksjonene.

Annonse

S4 kan ta mer enn 100 bilder i løpet av fire sekunder, noe de har døpt drama shot. Objekt-sletting er også med for å kunne slette uønskede ting eller personer som plutselig skulle befinne seg foran kameraet, en funksjon kalt Eraser. Både Samsung og HTC (med HTC One) satser stort på slike kamera-funksjoner i sine nye toppmodeller.

Fra Samsungs pressemelding:

«Samsung Galaxy S3 hadde ”menneskelige” egenskaper og kjente igjen brukeren. Galaxy S4 tar dette ett steg videre, og kjenner igjen ansiktet, stemmen og bevegelsene dine. Slik styrer du den uten å i det hele tatt være nær skjermen. Ser du bort mens du ser på en video settes den på pause, og spiller av fra samme sted når du ser på den igjen.

Du scroller enkelt nedover nettsider eller e-post ved å vri litt på håndleddet mens du leser fra skjermen, Galaxy S4 kjenner igjen øyebevegelsene dine og vet at du vil bla nedover på siden. Ved å sette mobilen i en docking-stasjon som finnes som tilbehør kan du scrolle nedover kun med øynene. Å skifte sang gjør du lett ved bare å sveipe hånden foran skjermen, og du svarer på innkommende anrop på samme måte.»

Fra Samsungs pressemelding:

«Galaxy S4 fanger spesielle øyeblikk, og du gjenopplever dem i høy kvalitet med knivskarp fargegjengivelse på den høyoppløste skjermen. Et eksempel er at du kan ta bilde av en baby og et lydopptak mens den ler. Når du siden viser frem bildet spiller også mobilen av lyden av at babyen ler.

Eller du kan bruke musikken fra din favorittartist. Du kan også ta bilder med både det fremre og bakre kameraet samtidig. I etterkant kombineres bildene, som gir inntrykk av at man er midt i det som skjer. Størrelse, ramme og andre detaljer velger du selv.»

S Translator er funksjon nummer to. S Translator oversetter tale og tekst med støtte for de mest brukte språkene i verden (ikke norsk, etter det vi kunne se). S Translator er integrert i en rekke av de viktigste kjerne-funksjonene i OS-et.

Funksjon nummer tre: Adapt Display som sørger for å optimalisere skjermen til hva du ser på, om det så er spill, video eller bilder.

S Voice og Smart Sync

Tilbake til kamera-funksjoner i demo nummer fire: Story Album samler alle bilder med samme dato og sted i et organisert album basert på tema, og med enkel Facebook-opplasting. S4 fungerer også selvsagt med HomeSync – lagringsboksen Samsung viste frem på Mobiler World Congress i år.

Nummer fire: S Voice Drive. Denne funksjonen gjør det mulig å ta mobilen med tale, og den kan lese opp SMS-er. Den gir også mulighet til å svare på meldinger, eller du kan la S4 la meldingen ligge til senere.

Demo nummer fem: Samsung Smart Sync skal gjøre det enkelt å overføre all data fra din gamle mobil til S4.

Og som med Nokias nyeste: Det nye panelet gjør det mulig å bruke skjermen med hansker eller votter på. S4 er også første Samsung-mobilen med Samsung Knox, et sikkerhetsmodus som beskytter deg fra farlige apper, og skiller ditt private innhold fra bedriftsdata. En fin ide, BYOD (Bring you own device) blir jo mer og mer vanlig, om det ikke er normen allerede.

S Health og Chat on

Group Play par alle på festen styre musikken, og har man lyd i mange rom kan man styre musikken individuelt i hvert rom. Group Play støtter også flerspiller-spill.

Chat On er oppdatert til å støtte videostamler med tre personer samtidig.

Air Gesture: styr mobilen uten å berøre den takket være en IR-sensor på forsiden. Du bare beveger hånden over mobilen og man kan srolle apper og nettsider, du kan også ta samtaler med en slik gest. Vi testet det såvidt på hjemskjermen, og det er definitivt ganske kult, men siden det er IR-teknologi er det ikke silkemykt, og litt etterslep merkes klart.

Samsung Smart Stay vet om du ser på mobilen eller ikke, akkurat som S III. Om man f.eks. ser på en video, og ser bort, da pauses klippet for deg.

S4 har S Health. Denne funksjonen følger hele tiden med på hvor aktiv du er, og samarbier med S Band, Body Scale og HRM-tilbehør i tillegg til å følge med på vekten og søvnen din. Blodsukkeret kan den også følge med på.

Fra Samsungs pressemelding:

«Ved hjelp av ulike tilbehør blir Galaxy S4 din personlige trener, og med tilbehøret Samsung Body Scale kan du også sjekke vekten din. Fester du Samsung S-band rundt håndleddet sikrer du en god natts søvn, da den vekker deg i riktig REM-syklus. Den gir deg også statistikk på utførte aktiviteter i løpet av dagen. Samsung Heart Rate Monitor er nyttig under trening for å måle pulsen. Det er også mulig å koble S-Health til en glykose- og blodtrykksmåler.»

Av tilbehør har Samsung blant annet lansert S View Cover. Med denne behøver man ikke ta av dekselet for å ta en samtale.

Spesifikasjoner og pris

* Full HD (1920×1080) super AMOLEd-skjerm 5″ 441ppi.
* Gorilla Glass 3
* 13 megapiksler og autofokus, et fremre kamera med 2 megapiksler og innspilling i full HD.
* Vekt: 130 gram.
* Mål 136,6 x 69,8 x 7,9 mm.
* Operativsystem: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
* 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core.
* 2GB ram
* Batteri: 2,600 mAh.
* NFC.
* a/c WiFi
* Bluetooth 4.0
* IR-LED.
* 16/32/64 GB minne,
* microSD på opp til 64GB.
* Sensorer i tillegg til de vanlige: temperatur-sensor, fuktighet og IR gesture.
* Finnes ved lansering i fargene svart og hvitt.

«I løpet av året lanseres Galaxy S4 også i flere andre farger. Kommer i butikk i løpet av våren 2013 med anbefalt utsalgspris fra 6 000 kroner», opplyser Samsung i pressemeldingen.

Annonse
Annonse