Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Liten interesse på MWC 2013-messegulvet for bærbare med Windows 8. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Samsung: – Windows 8 like dårlig som Vista

Mener Microsoft har skyld i omtrent alt.

Samsung er sinte på Microsoft. Selskapet mener Windows 8 er grunnen til at PC-markedet fortsatt ikke har klart å løfte seg opp.

Kraftig skyts, dårlige tall

For også i år har IDC regnet seg frem til at PC-markedet fortsatt vil gå i minus (1.3 prosent), riktignok ikke like mye som fjoråret da med sine 3.7 prosent i rødt.

Les også: Samsung gir opp Windows 8 RT.

Samsung, Acer, HP, Dell og alle de andre PC-produsentene er selvsagt avhengig av Microsoft, som Microsoft er avhengig av dem for å kunne selge sine maskiner og lisenser.

Mye av problemet er nok at Windows 8 er optimalisert for berøring, men det er jo som kjent ikke vanlig med berøring på bærbare enda (og, vil folk ha det?), for ikke å snakke om stasjonære.

Les også: Vista øker mer enn Windows 8.

– Windows 8 like dårlig som Vista

Det er ikke bare IDC (og Acer) som nå kritiserer Microsoft. Jun Dong-soo, sjefen for Samsungs minneproduksjon, sammenligner Windows 8 med fiaskoen Windows Vista:

«Den globale PC-industrien krymper stadig til tross for lanseringen av Windows 8. Jeg synes ikke Windows 8 er noe bedre enn Windows Vista.»

Ta en titt på hva Samsung viste frem på årets Mobile World Congress.

– Heller ikke tynne bærbare slår an

Han stopper dog ikke der, og sikter også inn mot Windows 8 på nettbrett:

«Microsofts utrulling av sitt Windows Surface-nettbrett viser seg å skape lite etterspørsel.

Samtidig har aggressiv markedsføring av Intel og Microsoft for tynnere ultrabooks rett og slett feilet, og jeg tror det i hovedsak skyldes en mindre konkurransedyktig Windows-plattform.»

Digi.no kan forøvrig melde i dag at også IDC hevder Windows 8 trenger hjelp. «Verken brukere eller PC-leverandører er fornøyde», mener de.

Les alt om dette hos Digi.no.

Kilde:
AllThingsD

Stikkord: samsung, vista, windows 8