Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den gang da: i 2007 takket Steve Jobs Intels toppsjef Paul Otellini for samarbeidet etter skifte til Intels x86-arkitektur i 2005. (Ill.: Wikipedia Commons)

– Apple og Intel i samtaler

Dette kan bli veldig spennende.

Stemmer dette er det ganske stort: en artikkel fra Reuters hevder at Intel har planer om produsere Apples A-brikkesett, og de har som kjent ARM-arkitektur.

Apple + Intel = Apple A-brikker?

Intel har kommet skjevt ut i det hva angår mobil og nettbrett-brikker, og ser nå kanskje ingen annen løsning enn å bruke sine enorme økonomiske og menneskelige ressurser på å satse på en allerede dominerende og velfungerende mobil-arkitektur, nemlig ARM.

Ifølge Reuters er Apple og Intel i samtaler om et potensielt samarbeide – helt klart føler Intel presset nå.

Intel henger etter

Brikkemakeren har vært tilstede på de siste messene med prototype-mobiler med «Intel Inside», men det har liksom aldri tatt av eller vært særlig imponerende. Det hele har vært mer «proof of concept» enn noe annet, og det er litt sent nå.

Det er helt klart Apple også er veldig interesserte i en avtale med Intel istedet for erkerival Samsung, Intel lager som kjent ikke sine egne mobiler.

Kanskje et ledd i en mye større strategi

Hva som blir fremtiden for Atom og andre x86-baserte brikkesett ble plutselig veldig spennende (og en samarbeidsreprise fra 2005 når OS X gikk fra PowerPC til Intel) om de to gigantene skulle bli enige. Og enda mer spennende; er dette et ledd i større plan om å gå fra x86 i Mac-ene til Intel ARM?

At disse ryktene kommer nå er ikke så overraskende med tanke på at den nåværende toppsjefen, Paul Otellini, pensjonerer seg i mai.

Kilde:
Reuters

Stikkord: Apple, arm, intel