Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ideapad Yoga 11'_Clementine Orange_Hero_09_interfa (Ill.: Lenovo)

Windows 8 hjelper ikke

– PC-salget i minus også i år.

Windows 8 er fortsatt ikke riktig medisin for å kurere det haltende PC-markedet.

Litt, men ikke så veldig mye bedre

I hvert fall ikke enda, for en analyse fra IDC avslører at i år vil salget av PC-er fortsatt gå ned med minus 1.3 prosent (stasjonære og bærbare globalt). Dette er likevel bedre enn fjoråret med 3.7 prosent, men altså forsatt et negativt tall.

IDC mener ikke nødvendigvis det er mangel på interesse, men også at komponentmangel og pris er en del problemet:

«En mangel på berøringsskjermer har medført for få berørings-støttede Windows 8-modeller», forklarer IDC i rapporten som også peker på at prisen er for høy for mange av maskinene med berøringsskjermer, og at de uten berøring føles feil på et berørings-OS som Windows 8 jo er.

– Muligens større Windows 8 andre halvdel

Og IDC mener trenden er klar: forbrukerne kjøper heller nettbrett enn en ny PC, men analytikerne tror at andre halvdel i år blir bedre grunnet «en potensiell større aksept for Windows 8».

IDC analyserer også mange år frem i tid, og tror vi først får en vekst i 2017, og da ikke mer enn en økning på 1.9 prosent. Økningen senere i år tror selskapet vil være på mindre enn 1 prosent (0.9 prosent for å være nøyaktig, og kun for bærbare maskiner).

Alle nye PC-er selges i dag med Microsofts nye OS, så om salget av nye stasjonære og bærbare fortsetter å falle kan det være at kundene er redde for å ta steget opp til Windows 8 som har en helt annerledes Startmeny enn hva som har vært vanlig siden august 1995.

Kilde:
IDC

wgegegegqge
(Ill.: IDC)

Stikkord: Maskinvare, windows 8