Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Discover»-vinduet er en nyhetsstrøm. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Vi trodde ikke vi fikk lov å se dette

Barcelona (ITavisen:) Sniktitt på nye Opera.

Barcelona (ITavisen:) Norske Opera er selvsagt tilstede på Mobile World Congress.

En sniktitt på Opera Mobile

Men mer overraskende var det at de faktisk allerede nå, kun få dager etter at de annonserte overgangen til Webkit, var villige til å vise oss en tidlig versjon av nettleseren med den nye motoren på Android.

Speed Dial - i alt er det tre vinduer: History, Speed Dial (som også fungerer som bokmerkevindu) og Discover.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Det vil fortsatt være to versjoner av Operas mobilnettleser: en til kjapp mobiler med nyere OS enn Android 2.x (Opera Mobile, den vi har sett på), og Opera Mini for mobiler med Android 2.x.

Loggen.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Små, men smarte endringer

Foruten overgangen til Webkit fra Presto, som selvsagt er den største endringen, har Opera gjort som Google og implementert søk og adressefelt i en og samme boks, og de kaller det den samme som på Chrome: «Omnibox». Denne søker forøvrig nå også igjennom søkehistorikken din.

Joda, komprimering er fortsatt med og kalles Off-Road mode i nye Opera Mobile med webkit.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Men de har også gjort andre smarte valg også: som at Speed Dial-siden nå også ikke bare fungerer som en side med oversikt over de sist beøkte, men også som bokmerkeside. Fint å endelig kunne slå sammen disse to. En annen ting er også muligheten for å lage mapper her ved å dra lenkeikoner over et annet ikon.

Større fanehåndterer, og nå er den på topp.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Lansering vil finne sted «snart», men den sedvanlige beta-testen om ikke alt for lenge. Det virker som om Android kanskje får testversjonen først, men dette kan vi ikke bekrefte. Lansering vil finne sted senere i år.

Stikkord: Mobil, mwc 2013, opera