Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Note 8.0 (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Er det noe de ikke gjør?

Barcelona (ITavisen:) Det er ikke bare S IV det handler om.

Barcelona (ITavisen:) Selv om alle venter på Galaxy S IV-lansering 14. mars (vi vil forøvrig være tilstede i New York), sparer ikke Samsung på kruttet på MWC 2013.

Se enda flere produkter fra Samsung fra Mobile World Congress 2013:

HomeSync

De hadde nemlig en hel del å vise frem i dagene før den store toppmobil-lanseringen. Hovedfokuset er på Note 8.0, et 8″ nettbrett med stylus pakket inn i tradisjonelt hvitt Samsung-design, samt mediaboksen HomeSync.

For å ta et produktsegment Samsung ikke er kjent for først; HomeSync er en lekker stilren liten boks du kobler til TV-en og som har Android 4.1.2, supert for de uten Smart TV også.

Poenget med programvare er selvsagt at du kan sende video og annet multimedia-innhold fra den og til TV-en nettbrettet eller mobilen, og den kan også la seg styre telefonen.

Den kommer i mai, har altså 1 TB lagringsplass og skal koste 2500 kroner.

P1010242
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
P1010245
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

P1010246

Dessuten har den NFC:

«Android-enheter med NFC gjør det enkelt å koble seg til HomeSync. Alt du trenger å gjøre er å legge enheten i nærheten av HomeSync så kobler de seg sammen uten at du trenger å gjøre noe.

Etter det skjer opp- og nedlasting av bilder, musikk og andre filer via 3G/4G-nettet eller Wi-Fi. Det gjør at du kan dele dine bilder fra drømmeferien direkte med familiemedlemmer som sitter hjemme i sofaen.

Hele åtte brukere kan benytte HomeSync med inntil seks enheter per bruker. Alle brukere kan også ha et privat område som er passordbeskyttet. Med en samlet lagringskapasitet på 1TB er det nok plass til hele familiens bilder og videoer».

Note 8.0

Også var det Note 8.0 da. Til forskjell fra konkurrentene satser selskapet virkelig stort på nettbrett-penner med S Penn, og det er også mye av differensieringen Note 8.0 står for: at du kjapt kan skrive ned notater, og la dine artistiske evner skinne, noe bildet under ikke er et eksempel på.

P1010226
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Note 8 kommer i april med 16 GB lagringsplass for 3500 kroner. Ønsker du den med 4G må du ut med 5000 kroner og vente til mai.

Note 8.0
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Note 8.0 kan fungere som fjernkontroll takket være IR. Og en annen ting: flott er det at produsetene begynner å skjønne at det skarpe hvite lyset ikke er spesielt behagelig når man våkner om morgenen, så de har inkludert et e-bok-visningsmodus med varmere lys:

P1010251
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

«Med den avanserte teknikken bak Galaxy Note 8.0 tar Samsung konseptet til nye høyder, og gjør hverdagskreativiteten og planleggingen av dagene mye enklere.

Du kan dele skjermbildet og gjøre flere ting på en gang: For eksempel lese i kalenderen S Planner og notere i Practical S Note, klippe ut et bilde fra det ene vinduet ved hjelp av S Pen og dra det over i det andre vinduet, eller se på film i det ene vinduet mens du noterer i det andre. Du kan også bruke Note 8.0 som en universell fjernkontroll å styre Smart-TV, digitalbokser og Blu Ray-spillere.»

Spesifikasjoner:

* 8″ 1280 x 800
* 1.6 GHz fire-kjerner CPU
* 5 MP-kamera
* 16 eller 32 GB
* 4600 mAh batteri

Note 8.0
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Stikkord: mwc 2013, samsung