Dette er HTC One: en mobil med god ytelse, et lekkert design og trolig gode kameraegenskaper.

Noen lekrere?

Før nedtellingen er ferdig på HTC.com/no har HTC lansert One.

Dette er One

One (tidligere omtalt som M7) er altså selskapets nye toppmobil med en 4.7″ 1080p-skjerm (som seg hør og bør i 2013, også med Gorilla Glass 2), en 1.7GHz fire-kjerner Snapdragon 600, UltraPixel-kamera og nyeste Android: 4.2.1 med HTCs allerede lekkede Sense 5-grensesnitt.

blink

One blir tilgjengelig blant annet hos Elkjøp-kjeden neste måned. Eksakt dato eller pris er ikke kjent i skrivende stund. Det blir å finne hos både Telenor og NetCom.

One har et unibody aluminiums-skall, og den har 2 GB RAM. Det er også den første mobilen i verden med Snapdragon 600, så tommel opp for HTC for dette, men mange vil nok gi dem tommel ned for mangel på microSD.

blink341

Spesifikasjoner

* Vekt: 143 gram
* Mål: 137.4mm x 68.2mm x 9.3mm)
* 2 300mAh Li-polymer batteri
* WiFi a/ac/b/g/n
* Bluetooth 4.0,
* NFC
* Stereo høyttalere
* 32 GB og 64 GB-modeller

Komplett spesifikasjonsliste finner du hos HTC.

Stort kamera-fokus

Kameraene har HTC fokusert ekstra på, så den har altså HTCs beste ImageChip 2-brikke for HDR og 1080p og 60 FPS-video med optisk bildestabilisator, og et 2.1 MP-kamera i front med 88 graders-vidvinkellinse 1080p-videostøtte.

boom

Dette sier HTC

Om designet skriver HTC på HTC.com/no/:

«HTC One er designet i ét stykke aluminium og Gorilla Glass som er motstandsdyktig ovenfor riper. Det slanke og elegante designet gjør at den ligger godt i hånden. HTC One er et kompromisløst mesterverk av et design.»

cam

Egne programvare-funksjoner:

«Med BlinkFeed kan du sette opp startskjermen slik du vil ha den. Bare velg de sosiale nettverkene, nyhetene og informasjonsstrømmene du vil bli oppdatert på, så streames de direkte til telefonen. Ta pulsen på din verden og få nyhetene rett i hånden.»

Lyd:

«På en vanlig smarttelefon kan det være frustrerende å skulle dele musikk eller videoer med venner. En liten høyttaler setter begrensninger selv for de råeste låtene. Men BoomSound™ på HTC One forandrer alt. Med de doble stereohøyttalerne på fremsiden med innebygde forsterkere får du høyere, skarpere og fyldigere lyd enn på noen annen telefon.»

Vi har enda ikke mottatt noen norsk pressemelding, så derfor ei heller pris, men vi oppdaterer så fort vi vet mer.

design

Kilder:
The Verge
Engadget