Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DSC03346 (Ill.: Thomas Marynowski)

Endelig i Norge

FØRSTEINNTRYKK: Våre første timer med Microsofts nettbrett.

I går ble RT-versjonen av Surface endelig lansert for norske forbrukere. Microsoft egenutviklede nettbrett er nå tilgjengelig i flere kjedebutikker og kan bestilles på nett.

Vi mottok vårt testeksemplar samtidig, og har hittil rukket å gjøre oss noen raske inntrykk.

Full test av maskinvaren kommer vi tilbake med.

Må bli vant til den
Surface er imidlertid et litt spesielt produkt. Rent fysisk er det et ganske tungt brett, mer avlangt enn de fleste andre på markedet, så hvis du er vant til å bruke for eksempel iPad, må du justere litt måten du holder Surface på.

Likevel, dette er et solid nettbrett, det føles som et kvalitetsprodukt, og det er fleksibelt. Det er plass til USB-port, minnekort og en skjermutgang. Standen, som vippes ut fra baksiden, gjør at du kan sette Surface på bordet og bruke den som du ville gjort med en PC.

Hovedskjermen
(Ill.: Thomas Marynowski)

Flotte taster
Det er også der tastaturene kommer inn i bildet. Type Cover og Touch Cover er de to variantene, der den ene har fullverdige taster som fysisk trykkes inn, mens den andre har taster som reagerer på berøring. Med Type Cover plugget inn og Surface satt opp med standen, kan man nesten lure seg selv til å tro at man jobber på en laptop.

Gjør ikke alt
Surface handler om Windows 8, men altså den mer begrensede RT-versjonen som kun lar deg kjøre apps fra den offisielle Windows-butikken. Den eneste gangen man ser desktop-skjermen er nå man skal bruke Office-applikasjonene.

DSC03362
(Ill.: Thomas Marynowski)

Vi merker at skjermen ikke har den høyeste oppløsningen, og at ytelsen kanskje ikke er den råeste. Batterilevetiden derimot, virker til å være ganske OK. Men alt dette kommer vi tilbake til.

I mellomtiden se på noen ferske bilder av enheten, og vi kommer som sagt med full test av enheten om ikke lenge.

Stikkord: Microsoft, surface, windows 8