Hopp til navigasjon Hopp til innhold
VLC kan komme til å kickstarte strømming av Torrent-film så man slipper å laste ned alt innholdet først, men se med en gang.

VLC kan skape pirat-revolusjon

Vil strømme torrent-film uten ventetid.

Norge er som resten av verden nødt til å bestemme seg for hvordan de skal forholde seg til pirater og opphavsrettsmennene i film, TV og musikk-bransjen.

Spennende utvikling

Samtidig ruller den teknologiske utviklingen videre i et tempo bransjen ikke er i sjans til å tøyle, og nå kan vi stå ovenfor nok en ny fildelings-revolusjon, eller; det er mer en strømme-revolusjon om det lar seg gjøre, og det er det trolig.

For VLC, den svært populære medieavspilleren til nær sagt alle plattformer, ser nå på muligheten til å implementere BitTorrent-teknologi i kjernekoden.

Slutten på interessen rundt lovlige tjenester?

Dette vil gjøre det mulig å strømme BitTorrent-film direkte til programmet så man slipper å laste det ned først; og vips så var ikke Netflix like interessant lenger for en stor mengde mennesker.

Fans av programmet har allerede snakket med utviklerne, VideoLAN Project, for muligheten til å implementere slik teknologi i spilleren, og sjansen for at det gjennomføres er ganske stor.

Lover dusør

Forrige uke ble prosjektet publisert på Elance med en gevinst på 55 000 kroner til personen som klarer å lage den beste koden.

Koderen må lage programvare som gjør det mulig å mate VLC med en .torrent-fil eller en Magnet-lenke på en slik måte at innholdet spilles av med «minimal ventetid».

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat, torrent