Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er enkelt å skifte tilbake til Windows 8' explorer.exe - da får man tilbake Metro-grensesnittet. (Ill.: addictivetips)

Gjør «åttern» helt lik Windows 7

Og denne gir deg startmenyen tilbake.

Mydigiallife.info-bruker «Tihiy» har laget en såkalt wrapper-versjon av Windows 7s explorer.exe – det åpner for å fjerne Metro helt og få tilbake startmenyen.

Få tilbake Windows 7

Alle nye datamaskiner kommer i dag med Windows 8, men mange trenger ikke Metro-grensesnittet på en stasjonær uten berøringsskjerm, og så aller helst at Microsoft gjorde det mulig å skifte til den klassiske startmenyen – dette er altså ikke mulig, men nå finnes det en måte å skrelle Metro bort på.

Fjerner Metro helt

Det lille programmet «Tihiy» har laget krever Windows 7-platen og legger så til den klassiske startmenyen slik du kjenner den fra Windows 7.

«Windows 7 Explorer for Windows 8» laster ikke engang Metro-grensesnittet, og derfor vil Metro-paneler og apps være helt utilgjengelige, men man kan heldigvis skifte tilbake til Windows 8 slik det var før installasjon når du vil. Avinstallering gjør du i «Programs and Features».

Samme utvikler har nå også laget en kommersiel versjon av denne hacken. Navnet er StartIsBack. Les mer om det her. Du kan teste StartIsBack gratis i 30 dager.

Støtter alle versjoner

ITavisen.no tar intet ansvar for feil på datamaskinen (programvare såvel som maskinvare) som kan oppstå ved installasjon av dette eller lignende programmer.

Appen støtter Windows 8, Windows Server 2012 RTM i alle utgaver (32bit såvel som 64bit) og språk.
Last ned.

Kilde:
addictivetips

Stikkord: Tips, windows 8