Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tim Cook ville ikke krige mot Samsung, men når Jobs så Galaxy Tab i september 2010 rant begeret over, og patentkrigen startet.

– Tim Cook var i mot Jobs

Ville ikke krige med Samsung.

Ifølge nye opplysninger fra Reuters var ikke nåværende Apple-toppsjef, Tim Cook, for en patentkrig mot Samsung.

Store avtaler

Men som alle vet fikk Steve Jobs alltid det som han ville, og dermed endte det med «atomkrig» – noe Jobs famøst advarte mot i sin selvbiografi.

Apple og Samsung hadde i 2005 et svært godt forhold. Apple signerte nemlig en stor Flash-kontrakt (Samsung hadde 50 prosent av NAND-markedet på den tiden), og barnebarnet til Samsung-gründeren var til og med hjemme hos Jobs, noe som ville vært helt utenkelig noen år senere.

Begge klagde

For fem år senere endret forholdet seg fra varmt til om ikke iskaldt, så i hvert fall kjølig. Samsung lanserte nemlig Galaxy S i 2010, noe som fikk både Jobs og Cook til å klage til Samsungs toppledelse om mobilens utseende og følelse i bruk.

Apples toppledelse må ha vært redde for å bli uvenner med Samsung fordi de leverte så mye Flash-minne, og som Jobs selv sa den gang: «Den som kontrollerer Flash, kontrollerer dette segmentet i forbrukermarkedet.»

Likevel rant Jobs’ tålmodighet ut senere i 2010 når Samsung lanserte Galaxy Tab (først vist frem på IFA 2. september 2010) – det var altså oppfølgeren til Note-serien som sørget for en viss suksess for Samsung i «phablet» og nettbrett-markedet som startet krigen.

Kilde:
Reuters

Stikkord: Apple, jobs, samsung