Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Blue» blir en gigantoppdatering til Windows, en rekke tjenester og Windows Phone 8. (Ill.: Asus)

Dette er Windows-fremtiden

Microsoft har store planer i sommer.

Microsoft-ekspert Mary Jo Foley har gode kilder i Redmond-miljøet.

«Blue» er storpakka

Hun har fulgt utviklingen av Windows-prosjektet «Blue» i flere måneder allerede, og kan nå avdekke mer interessant informasjon.

Det store nå er at «Blue» ikke bare er en større oppdatering til Windows 8, nei, dette er nå navnet på større oppdateringer til Windows Phone og tjenester som SkyDrive, Hotmail og Windows Server.

Kommer på sensommeren

Alle oppdateringene kommer ikke samtidig, men omtrent på samme tid. Lanseringen er satt til sommeren/høsten – det blir svært spennende å se om Microsoft gjør større brukergrensesnitt-endringer i Windows 8.

Vi vet ikke nøyaktig hva Microsoft har planer om, men det kommer i hvert fall endringer til brukeropplevelsen, samt nye versjoner av Internet Explorer, Mail, Calendar, Bing og andre integrerte apper.

«Blue» gjør også endringer i kernel for bedre batterilevetid og ytelse. Oppdateringen blir bakoverkompatibel med Windows 8 og Windows Phone 8.

Men først…

Men før «Blue» kommer det en rekke mindre oppdateringer til Windows 8, Windows RT, Windows-tjenester Windows Phone.

Oppdateringen til WP 8 heter «Portico», og den er allerede rullet ut til en rekke Windows Phone-eiere.

Microsofts nye strategi fremover ser ut til å være oppgraderings-prosjekter som «Blue» istedet for å lansere helt nye Windows-versjoner sånn ca. hvert tredje år. «Blue» skal ifølge Foley dyttes ut via Windows Store og ikke Windows Update som tidligere har vært vanlig.

Kilde:
Cnet

Stikkord: Microsoft, windows