Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Når markedet fikk høre at Apple er villige til å betale ut enda mer kontanter til sine aksjonærer svarte de ikke overraskende med å sende kursen rett opp.

Derfor gikk Apple rett til værs

Dette måtte til.

Investorene svarte med å sende Apple-aksjen til himmels etter at selskapet kunngjorde at de vurderer et nytt utbetalingsprogram.

Sendte den rett opp

Etter at Apple kunngjorde planene, som ikke er spikret enda, gikk aksjen opp 8.68 dollar (1.91 prosent).

I pressemeldingen skriver Apple at de i løpet av siste kvartal alene tjente 23 milliarder dollar (126.5 milliarder kroner). Det er blant annet Greenlight Capital, som er en av Apples største aksjonærer, som har har forslagene.

Dette sier Apple

«Tidlig i fjor hadde Apples kontantbeholdning bygget seg opp til et punkt utover det vi trengte for å drive vår virksomhet, og opprettholde fleksibilitet for å kunne utnytte strategiske muligheter.

Derfor presenterte vi en plan for å returnere 45 milliarder dollar til aksjonærene i en periode på tre år. Fra og med neste uke vil vi utbetalt 10 milliarder av totalbeløpet i denne planen», heter det i pressemeldingen.

«Apples ledergruppe og styre har vært i aktive diskusjoner om å betale ut ytterligere kontanter til aksjonærene.

Som en del av gjennomgangen vil vi grundig vurdere Greenlight Capitals nåværende forslag om å utstede en eller annen form for foretrukne aksjer. Vi ønsker dem og alle våre aksjonærers syn på saken velkommen.»

aaplstock1

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple