Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Er dette Googles Chromebook Pixel?

– Googles «Retina» Chromebook har berøring

Avslørt av video?

Er Android 5.0 og en Chromebook i toppklassen Googles avsløringer på selskapets I/O-messe?

Kan være super-Chromebook som er avslørt

Vi sier ja takk begge deler, men det er fortsatt litt for tidlig å juble. Greia er nemlig den at videoklippet muligens kommer fra PR-selskapet Slinky som ikke vil bekrefte noe særlig – det kan være en intern testjobb laget av en lærling for alt vi vet, og samtidig sier selskapet at de har blitt hacket og unnskyldte ovenfor Google. Uansett er klippet profft laget, så er det en fan-konsept blir vi overrasket.

Og plutselig ble denne karen langt mer relevant.

1

«The more pixels we add, the more wonderful the world», sier stemmen i klippet om maskinen som kanskje kommer til å matche Apples MacBook Pro med sine 2560 x 1700. Hvilken maskinvare som sitter i maskinen er det ingen utenfor Google som vet, men ifølge klippet skal maskinen være designet av Google selv akkurat som Nexus-serien mobiler og nettbrett.

2

Chromebook Pixel

Ikke bare har den kanskje en svært god skjerm, men enda mer interessant: den har berøringsskjerm. Om sistnevnte stemmer er vi mer usikre på, men at Google liker produkter med sylskarpe skjermer er godt kjent i produkter som Nexus 10 som har en oppløsning på 2560×1600 (MacBook Pro 13″: 2560 x 1600), og har fått svært mye skryt for akkurat det.

3

Heldigvis for alle som kunne ønske seg en Chromebook i premium-klassen hevder Slinky-utvikler François Beaufort at maskinen er under utvikling hos Google, og går der under arbeidsnavnet Link. I klippet under refereres maskinen til som Chromebook Pixel, en maskin som blir bedre etterhvert som du bruker den.

Vi får nok svarene på Google I/O som starter 15. mai.

Kilde:
The Verge

Stikkord: chromebook, Google