Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En kjempestor Android-statue i krom tyter ut av et kontorvindu i Googles-bygningen. Konspirasjonsteoretikerne har det allerede travelt... (Ill.: Paul Wilcox, Google)

Hva betyr dette, Google?

Den nye Android-firguren er i Chrome…

Android-figuren har hittil vært grønn og blid. Alternativt har den vært formet som en sandwich-is for å markere versjon 4 (Ice Cream Sandwhich) av det mobile operativsystemet.

I krom, folkens – i krom!
Hva som kommer neste gang, er ikke godt å si.

Men en indikasjon ligger det kanskje i at Google nå har satt opp en Android-figur i krom midt på veggen utenpå en av sine kontorbygninger i Mountain View, California.

– Hvor er kjæresten min?
En av de ansatte, Paul Wilcox, tok bildet og la det ut på sin blogg med én gang.

– Hva i all verden har de gjort med kjæresten min? spør Wilcox og henviser til at figuren tar opp kontoret som ligger tvers over gårdsplassen fra der han selv jobber.

De som kjenner Wilcox vet at kjæresten hans jobber et helt annet sted, så påstanden om at krom-Android har stjålet plassen hennes er rent oppspinn.

Men så var det spekulasjonene, da.

Og så er vi i gang…
Kombinasjonen av Android og Chrome er selvsagt uimotståelig mat for konspirasjonsteoretikerne blant oss.

Teoriene er mange. Noen tror at det bare er en markering av nok en oppdatering av Android, og at fargen er tilfeldig valgt eller muligens bare en hyllest til nettleseren Chrome.

– Google-universet blir ett
Andre tror at krom er valgt fordi Android-apper og Chrome-apper nå skal kunne brukes om hverandre, og at hele Google-universet nå blir ett.

Selv venter vi til de første lekkasjene kommer…