Dette øyparadiset håper å kunne servere piratmateriale i stor skala til hele verden, uten at USA kan røre dem.

Annonse


Denne øya kan bli et pirat-mekka

Den lille karibiske øya Antigua (281 km 2) terger på seg USA med sine pirat-utspill.

Bitter krig åpner for pirat-mekka

Landet var tidligere et fristed for gambling-nettsider, men etter at USA for ti år siden forbød gambling fra øya tok dette fort slutt.

Etter den tid har ikke forholdet mellom de to landene vært særlig gode, og bedre blir det neppe etter dette.

Ikke langt unna en annen gammel USA-fiende ligger Antigua som nå truer USA med å servere hele verden med pirat-film, TV-serier, musikk og programvare.
(Ill.: Google Maps)

WTO sier halvveis ja

Styresmaktene i det lille tropiske paradiset ønsker nemlig å tilby piratvare i stor skala til hele verden, helt lovlig. Dette håper de å få til med hjelp av WTO (verdens handelsorganisasjon).

Annonse


Og landet har nemlig søkt WTO om mulighet til å ignorere amerikansk opphavsrettslov, en søknad de mener de fikk innvilget allerede i 2007, men nå har de (igjen?) fått innvilget en midlertidig oppheving av amerikansk opphavsrettslov.

Nettside stappfull med piratvare

Det er TorrentFreak som bringer den spennende informasjonen som skal stamme fra kilder nære de Antiguaske styresmaktene.

Ifølge fildelingsbloggen planlegger øya nemlig å lansere en «lovlig pirat-nettside» med filmer, TV-serier, musikk og annet opphavsrettsbeskyttet materiale, også programvare.

Det finnes allerede en piratnettside med Antigua-domene, warez.ag, men denne lenker til piratmateriale lastet opp til tjenester som rapidgator.net, uploaded.net og lumfile.com, og er etter det vi erfarer ikke drevet av myndighetene.

Et selskap som lenge har operert fra Antigua er SlySoft. De leverer blant annet programvare som fjerner kopisikring (DRM) fra Blu-ray og DVD.

Kilder:
TorrentFreak
The Verge

Annonse