Tim Cook lover at Apple har mange nye produkter på lager, men de vil fortsette å straffes på børs til de sjokkerer markedet som de gjorde med iPhone og iPad. Spørsmålet er: kan de klare det igjen uten Steve Jobs?

Annonse


Telenor bekrefter iPhone 5 LTE

Apple lover at de har mange spennende produkter under utvikling.

Oppdatert 11:34:

Til Digi.no bekrefter Telenor at iPhone 5 får støtte for selskapets 4G-nettverk:

– Jeg kan bekrefte at vi jobber mot en lansering av LTE over 1800 MHz i flere norske byer. Dette vil skje i første halvår. Men av hensyn både til samtalene med Apple, og utrullingsplanene våre har jeg lyst til å holde kortene litt tett til brystet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen til digi.no.

Annonse


Mangel på innovasjon gir lettere børskrise

Og det kan selskapet trenge; for selv om de setter salgsrekorder og er det mest verdifulle selskapet i historien, sender markedet Jobs’ selskap fortsatt nedover på børs – nesten 10 prosent etter at rekordtallene ble lagt frem.

Grunnen skal være at markedet forventer stadig innovasjon, og ikke bare haugevis med penger, som later til å være nok om det er snakk om et hvilket som helst annet børsnotert selskap.

Les også: Her er Apples rekordtall.

Apple TV

Tim Cook avslørte til Piper Jaffrays analytiker Gene Munster at TV-markedet er av stor interesse for Apple. Dette har Cook sagt i årevis, men denne gang gikk han litt lenger (for å være Apple er dette virkelig å lette på sløret), og sa at han kunne ønske «det var mer han fikk lov å fortelle».

– Det er et område vi er veldig, veldig interesserte i. Vi fortsetter å dra i snøret for å se hvor det leder oss, sa Cook. Ingen tvil om at Apple skal gjøre mer i TV-segmentet enn «hockeypucken» Apple TV, det er bare et spørsmål om når og hva.

Må levere mer enn oppgraderinger

Hva har Apple planer om i år? Selvsagt er ikke Cook spesifikk: – Vi arbeider med noen utrolige ting. «Pipelinen» er helt full. Vi er veldig entusiastiske over hva vi har på lager.

Men er det kun ytelsesoppgarderinger av eksisterende produktgrupper som forrige gang Cook sa Apple hadde mange kule ting på gang, vil selskapet få det enda tøffere på børs fremover.

Hva angår iPhone er det nok små sjanser for en med større skjerm, i hvert fall i år. Cook: – Vi har tenkt mye på skjermstørrelser, og vi mener vi har valgt den riktige.

Les også: Derfor straffes Apple.

Halo-effekten

Apple har et relativt solid økosystem rundt sine produkter, og Apple hevder de merker denne effekten sterkere enn noen gang:

– Den andre tingen som gjelder for oss, men kanskje ikke for andre, er at når noen kjøper en iPad mini og det er deres første Apple-produkt så har vi strålende erfaring gjennom årene at de samme folkene folkene kjøper enda et Apple-produkt.

Det er halo-effekten, som vi har døpt den, og vi så den med iPod og Mac-en. Vi har sett noe av det samme med iPad-en også. Jeg ser på dette som en veldig stor mulighet.

Endelig norsk LTE/4G?

Neste uke skal Apple presentere LTE-avtaler med 36 nye operatører, men Norge blir ikke nevnt spesifikt, ei heller operatører, men Cook refererte til nye «regioner» som Italia, Danmark, Sveits og Filippinene.

Per i dag har Apple LTE-avtaler med 24 operatører, blant annet i USA, Australia, Sør-Korea, Storbritannia, Tyskland, Canada og Japan.

Kilder:
Cult of Mac
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse