Det må være frustrrende å være øverste sjef for et selskap som aldri har gjort det bedre økonimisk, men som gang på gang likevel blir straffet på børs, selv når andre teknologiselskaper legger frem rett og slett dårlige tall.

Annonse


Derfor straffes Apple

Markedet forventer innovasjon fra Apple, ikke store inntekter. Det er den klare beskjeden fra StockTwits Howard Lindzon.

Ikke nok innovasjon?

Kvartalstallene er bedre enn hva Apple hadde beregnet, og litt bedre enn hva markedet hadde beregnet, men likevel er det ikke nok for børsen som fortsetter å straffe selskapet.

Hva er egentlig grunnen? Ifølge Lindzon er ikke Apple i det samme universet som selskap som Google, Amazon, Microsoft og Netflix.

Les også: Her er Apples kvartalstall.

Annonse


Ulike alle andre selskap

For selv om Google ikke klarte å innfri gikk de opp 10 prosent, og Netflix klarte å karre til seg et ørlite overskudd på 13 cent per aksje noe som var nok til å sende dem opp 40 prosent.

Ifølge StockTwits-grunder Howard Lindzon er grunnen frustrerende enkel:

– Selskapet har aldri handlet på sine inntekter, det er det eksakt motsatte av Amazon. Apple har blitt belønnet for sin innovasjon.

Markedet forventer mer magi. Apple sitter nesten litt fast for et selskap som utfører alt så knirkefritt. De printer ut penger, men markedet bryr seg ikke.

Kilde:
The Verge

Markedet sendte Apples verdi enda lenger under 500-grensa etter at kvartalstallene ble kjent.
(Ill.: The Verge)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse