iPhone har mistet mye av glansen grunnet et relativt utdatert operativsystem uten funksjoner mange ser på en som selvfølge, og som for lengst er tilgjengelig i Googles Android-plattform.

Annonse


Månedens villeste Apple-rykter

Apple-ryktesaker fra Asia er ingenting nytt, men nå tar det virkelig av.

Billigere, kjappere og større

For nå mener China Times og Commercial Times (mindre eller mer pålitelige enn DigiTimes? Usikkert) at Apple skal lansere intet mindre enn tre iPhone-modeller i år:

En av dem en oppgradering av iPhone 5 (iPhone 5S), en ukjent 12MP-iPhone og en helt ny 4.8″ iPhone med kodenavnet (?) «Math». Sistnevnte hevdes det skal lanseres samtidig med iPhone 5S.

Også Apple må konkurrere på pris

At Apple er veldig interesserte i å gjøre det bra i Kina (og det ser så langt ut til å gå riktig vei) og snuser på utviklingsland er en selvfølge i og med at Google med Android-OS tilbyr en rekke billig-mobiler, men Apple har det kjent kjernefilosofien om å ikke konkurrere på pris ved å lage plastprodukter som gir en dårligere kvalitetesfølelse enn de nyeste produktene topproduktene.

Annonse


Lavere pris på eldre modeller

Likevel er det et hett tips at selskapet skal lansere en om ikke billig iPhone, så i hvert fall en modell som er billigere enn toppmodellen iPhone 5.

Vi har dog mer tro på at Apple setter fokuset på iPhone 4/4S, og en lavere pris på disse etterhvert som produksjonen blir billigere. Dette har Apple hatt som strategi en god stund, og vi tror de fortsetter med dette.

4.8″? Tjaa…

Ryktet om en enda større modell enn iPhone 5 med sine 4″ kommer ikke overraskende etter Samsungs suksess med Note-«phablets» og 5″-Galaxy-serien mobiler, men det tok som kjent Apple lang tid å presentere for verden en iPhone større enn 3.5″. Hopper de på 4.8″ allerede? Og isåfall: hvordan vil Apple vinkle som brukesområdet for disse?

Det blir spennende å se hva Apple finner på. Det ryktes forøvrig at 4.8″-modellen kommer i juni.

Lekker produsentene informasjon?

Insiderinformasjonen kommer ifølge China Times fra Largan Precision som skal ha fått en ordre på åtte millioner kameralinser til «Math». Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. skal stå for 90 prosent av ordreproduksjonen ifølge samme kilde.

Det påstås også at mye ryktede iTV lanseres før 2013 glir over i 2014, og at det totale antallet nye Apple-produkter i år blir syv til åtte.

Kilder:
Commercial Times
BrightWire

Annonse