Google-sjefen Larry Page er ikke overbegeistret for Facebook.

Annonse


– Facebook gjør en dårlig jobb

Det er en kjent sak at Google prøver å komme seg enn på markedet for sosiale medier.

Arge konkurrenter
Google sier selv at 500 millioner nå bruker Google+, men det er usikkert hvor mange av disse som er aktive i samme grad som en milliard Facebook-brukere er det.

Uansett er Google+ et godt alternativ for de som vil ha mer kontroll med hvem som ser hva. For Google+ sin styrke ligger i muligheten til å være selektiv med informasjon og begrense oppdateringer til spesifikke grupper av venner.

– Dårlig jobb
I et intervju med Wired sier den ene av de to Google-grunnleggerne og nå daglig leder Larry Page åpent at han mener den langt større konkurrenten gjør en dårlig jobb med produktene sine.

Annonse


På spørsmål om han ser på konkurransen fra Facebook som alvorlig svarer Page slik:

– Vi gjør ting annerledes
– Vi ser det ikke på den måten. Vi hadde faktiske problemer med hvordan våre brukere delte informasjon, hvordan de uttrykte sin identitet og så videre. Og ja, de (Facebook, red. anm.) er et selskap som er sterk på det feltet. Men de gjør også en virkelig dårlig jobb med sine produkter. Er det virkelig nødvendig at et annet selskap skal feile for at vi skal lykkes? Jeg mener nei. Vi gjør faktisk noe annet enn dem. Jeg mener det er helt hinsides å si at et bare er rom for ett selskap på dette området. Da vi startet med søk, sa alle: «Dere kommer til å mislykkes. Det er allerede fem søkemotorer der ute.» Vi sa: «Ja, vi er et søkeselskap. Men vi gjør noe som er annerledes.» Det er slik jeg tenker på alle områder.

Visste ikke om Graph Search
Intervjuet ble publisert i går, men ble gjort i desember.

Pages kommentarer er dermed gjort før Facebook kom med sin omstridte Graph Search-funksjon, som mange anser går rett i strupen på Googles kjerneområde.

Mane mener også at denne funksjonen ytterligere forsterker inntrykket av at Facebook ikke tar personvernet alvorlig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse