Apple og Google skal ha snakket sammen om å ikke stjele hverandres folk, hevder saksøkerne.

Annonse


– Avtalte å ikke stjele hverandres folk

En noe selsom rettssak pågår nå i San Jose, California. Og dommeren er ingen ringere enn Lucy Koh, som også dømte i saken mellom Apple og Samsung.

– Hadde avtale
Fem tidligere ansatte i diverse teknologiselskaper har gått til sivilt søksmål mot Google, Intel, Apple og flere andre selskaper.

Ifølge søksmålet skal selskapene ha avtalt seg i mellom å ikke aktivt rekruttere folk fra hverandre.

E-poster som bevis
Dette anses allerede som bevist. Sakens kjerne er dermed hvorvidt avtalene førte til kunstig lave lønninger. Om dette blir fastslått, kan det åpnes for massesøksmål mot en rekke selskaper.

Annonse
Bevisene i saken er blant annet interne e-poster der ledere i blant annet Google og Apple der lederne klart sier at de ville synes det var en god idé om alle aktører ble enige om å ikke stjele folk fra hverandre.

Jobs og Schmidt snakket
Det er likevel et faktum at den nå avdøde Apple-grunnleggeren Steve Jobs i 2007 spurte daværende Google-sjef og nåværende styreformann Eric Schmidt om å slutte med å «fri til» en Apple-medarbeider han hadde lyst på.

Men her var årsaken til Jobs engasjement at en eventuell ansettelse av Apple-medarbeideren ville fortrenge en ung Google-medarbeider han kjente.

Det var imidlertid ikke så rart at de to sjefene snakket sammen, for på den tiden satt Schmidt i Apples styre.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse