Så mange eier våpen i New York-området.

Annonse


Våpen-kart får skylda for innbrudd

Debatten om mer våpenkontroll har gått høyt både i USA og andre steder etter den tragiske skolemassakren i Connecticut like 14. desember i fjor.

Åpent register
Lokalavisen The Journal News i New York ville gi sitt bidrag.

Siden våpenregisteret i delstaten New York er åpent lagde nettstedet et kart som viser nøyaktig hvem som har lisens, hva de heter og hvor de bor.

– Folk må få vite
Kartet gjelder kommunene Westchester og Rockland.

Annonse


Dette for at folk skal kunne se om de bor i et våpen-tett område. Og ikke minst få grunnlag til å tenke seg om før de flytter inn i et nabolag der skytevåpen bokstavelig talt ligger tett som hagl.

Innbrudd i våpenskap
Selv om kartet bare viser lisenser og ikke hvem som faktisk har våpen liggende hjemme, er det mange som mildt sagt er lite begeistret for tiltaket.

Lørdag var det innbrudd i en privatbolig i White Plains.

Innbruddstyvene gikk rett til våpenskapet og prøvde å bryte opp dette, uten hell. En av de to antatte gjerningsmennene skal nå være tatt.

– Setter folks liv i fare
Den republikanske delstats-senatoren Greg Ball, som tidligere har vært svært kritisk til kartet, prøver nå å slå politisk mynt på innbruddet.

Han beskylder avisen for å være medskyldige i innbruddet.

– The Journal News har satt disse menneskenes liv i fare ved å lage en virtuell handleliste for kriminelle og galninger. Om det blir påvist en forbindelse, er dette et nytt bevis på at disse kartene ikke bare er et brudd på privatlivets fred, men også representerer en umiddelbar fare for lovlydige borgere, skriver Ball på sin nettside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse