Store TV-er med 4K-oppløsning, økosystemer som kobler sammen alle produkter på en intuitiv måte og kraftige nettbrett var noe av det som ble vist frem under årets CES i Las Vegas.

Annonse


Her er det beste fra CES 2013

Las Vegas (ITavisen:) Gigantmessa Consumer Electronics Show i Las Vegas er ferdig for i år, og vi oppsummerer.

CEStrond

Amerikansk størrelser

Årets største fokus var uten tvil store TV-er med den nye 4K-oppløsningen som leverer dobbelt så høy oppløsning som 1080p, og det trengs når den nye standardstørrelsen later til å være rundt 55″.

Her finner du alle våre CES 2013-saker.

Annonse
Først ut var LG som på sin pressekonferanse presenterte to nye modeller på forholdsvis 84″ og 100″. Som sagt; ting skal være stort.

Rett før messestart ble prisen på selskapets 55″ OLED-TV avslørt. Hva tror du den koster? Svaret får du her (hint: ikke billig). Prisene på selskapets 2013-modeller finner du her.

Sjekk ut LGs super-TV her.

Sharp tenker brukstid

Pressekonferanse nummer to handlet også om TV-er, men i større grad panel-teknologien enn et hav av nye modeller.

Sharp ønsker nemlig å gjøre noe for å forbedre batterilevetiden på nettbrett og mobiler ved hjelp av IGZO-panelteknologi selskapet skryter av at de er de første til å masseprodusere. Selskapet har lansert mobil og nettbrett i Japan, og har ingen planer om å lansere disse produktene i Europa, men panel-teknologien håper vi å se mer av i produkter her hjemme.

Edison ønsker velkommen:

Samsung gjør TV-ene enda mer lik en PC

Etter Sharp var det igjen duket for TV-er. Samsung presenterte en rekke nye modeller og fokuserte på at deres TV-er har fire kjerner og derfor er kraftige nok til å presentere brukeren med et forhåpnetligvis intuitivt og stilig brukergrensesnitt for lettere å kunne navigere en alt mer strømmetung hverdag.

Spennende er også muligheten Samsung gir forbrukerne i år: det blir nemlig mulig å oppgradere programvare og funksjoner uten å måtte bytte ut hele TV-en. Det eneste som skal til er å dytte inn et lite kort på siden.

Samsung viste også frem et nytt kamera i NX-serien – kameraene med Android.

Det nye Tomb Raider-spiller på tre skjermer:

Er Sony skuta endelig på rett vei?

Sony hadde den mest «flashy» pressekonferansen med voldsom kinolyd og et generelt godt gjennomtenkt show, om enn med noen tekniske problemer.

Sony gikk langt i å innrømme at de ikke har vært helt sikre på hva planen og visjonen til selskapet skulle være, men den nye sjefen Kaz Hirai lover at det ærverdige selskapet nå er på rett vei, og at produktene i langt større grad enn tidligere føler seg hjemme i sitt nye økosystem. Et svært viktig poeng alle de store selskapene med flere produktsegmenter (mobil, nettbrett, PC, TV) snakket mye om.

Men det var Xperia Z, Sonys nye toppmobil, som fikk blaserte teknojournalister til nikke annerkjennende. Z har en veldig god 1080p-skjerm som leverer videokvalitet vi ikke har sett maken til.

Få en smakbit av den her.

Razer Edge: tidenens kjappeste nettbrett

Razer er ikke mest kjent som PC-produsent, men viste på årets CES frem Edge, en Windws 8-PC pakket inn i et en nettbrett-formfaktor, og med nok kraft til å spille relativt nye titler. Problemet med Core i5 og i7-CPUene er at de trekker mye strøm, så man får ikke mer ut av den enn et par timer spilling uten ekstra batteripakke til 70 dollar.

Av tilbehør skal Razer levere gamepads og nettbrett-kontrolleren så den kan brukes som en ordinær spillkonsoll takket være HDMI-tilkoblingen.

AMD-huset er helt spesielt:

Ubuntus mobil-OS imponerer

Selv om Xperia imponerte oss med vannvettig bildekvalitet var det helt klart Ubuntus mobil-OS som var mest spennende når det kommer til programvare med nye intuitive måter å kommunisere på.

At ingen har tenkt tanken å implmentere meldingsssvar direkte i varselmenyen forblir et mysterium, men vi er glade Ubuntu endelig har skjønt det. Det er slike små ting som betyr så mye.

Om Canocial kan lykkes, spesielt kommersielt i det tøffeste produktsegmentet akkurat nå er selvsagt veldig usikkert, men Ubuntu har en stor fanskare som kan holde liv i prosjektet uansett om det blir en store penger av det eller ikke.

Se Canoial demonstrere det stiltige mobil-OSet til ITavisen.no her.

Mini-steadycam for amatører drives uten batteri:

Sky-plattform, Tegra 4 og gaming-nettbrett

Nvidia var tungt tilstede på CES 2013 med spillsky-tjenesten Grid. Nvidia har allerede seks amerikanske partnere, men Gaikai som fungerer i Norge er dessverre ikke med etter at de ble kjøpt opp av Sony. Synd, for det var en responsiv opplevelse, i hvert fall på messegulvet.

I den virkelige verden er dette noe som er veldig vanskelig å få til, men takket være drahjelp fra GeForce GPU-en i kundens maskin håper Nvidia å ha knekt koden.

Av maskinvare ble Project Shield, et gaming-nettbrett med Tegra 4 vist frem. Den har en 72 GPU-kjerner og derfor ingen problemer med spill og 4K-video. Panelet er på 5″ og oppløsningen 720p.

Tegra 4 gir liv til Project Shield. Mye av plassen til Nvidias stand var viet ytelses-demonstrasjoner av den nye brikken.

Mer om Tegra 4, Shield og Grid her.

Hva er dette for noen TV-er, LG?

Det er alltid tid for prototyper på messer. Sony med OLED, og LG med tre kurvede OLED-TV-er med passiv Cinema 3D.

Poenget er å suge titteren inn i filmen som på kino. Ganske kult, men det er enda mer effekt å hente om skjermene hadde vært enda større ifølge LGs talsperson.

En gjennomsiktig (!) TV:


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse