Det EU-finansierte CleanIT-prosjektet vil at folk skal varsle når de finner terror-nettsteder.

Annonse


– Google må endre seg

EU kan komme til å slå hardt ned på Google.

Ser bort fra USA-forlik
Dette skriver den britiske utgaven av The Financial Times (krever abonnemnet).

Ifølge avisen vil ikke EU ta hensyn til forliket som Google inngikk med det amerikanske handelstilsynet FTC (Federal Trade Comission) i forrige uke.

Går mye lenger
I dette forliket slapp Google unna med å love å slutte å bruke sine Motorola-patenter til å toppe konkurrenter. I tillegg skal de slutte å bruke data fra tredjepart i søkene sine til å skape grunnlaget for sepsialsert søk for seg selv og sine kunder.

Annonse


EU ser derimot ut til å gå mye lenger.

Vil bruke lang tid
EUs mektige konkurransekommisær Joaquin Almunia sier til Financial Times at de vil bruke lang tid på å utforme ankepunktene før de slår til.

– Vi holder fremdeles på med etterforskningen. Men jeg er selv overbevist om at de omdirigerer trafikk. De tjener penger på denne virksomheten og på den sterke posisjonen de har i det generelle søkemarkedet Det gjelder ikke bare den dominerende posisjonen de har. Jeg tror – ja, jeg frykter – at de misbruker denne dominerende posisjonen, sier Almunia.

Bot på 21 milliarder
Dersom Google blir dømt, kan de risikere å måtte betale inntil ti prosent av inntektene de har i løpet av året over hele verden i bot.

Summen er beregnet til over 21 milliarder kroner.

Annonse