Nvidias Grid-servere på CES 2013. Selvsagt fungerte alle spillene uten problemer på messeområdet - det er en langt større utfordring å få sky-spilling til å fungere over hele USA, men avkastningen er minst like stor om de får det til å fungere.

Annonse


Kan Nvidia revolusjonere gaming med disse?

Las Vegas (ITavisen:) Kan Nvidia med sine seks sky-spill-partnere klare det OnLive ikke fikk til? På CES 2013 demonstrerer GPU-produsenten den spennende teknologien som strømmer spill som video til alle mulige dingser og maskiner med netttilgang.

CEStrond

Kan bli det neste store

Det er svært store fordeler med å strømme spill om plattformen klarer å levere en lag-fri opplevelse, for det eneste man trenger er en enhet med netttilgang og man kan spille alle de støttede toppspillene.

Du finner alle våre spennende saker fra CES 2013 HER.

Annonse
Battlefield 3, Street Fighter (et viktig spil å teste, for slike spille er ubrukelige om det er det minste etterslep) og Skyrim.

Teknologien er allerede bakt inn i LGs 55LA6900 Smart TV. Det er uten tvil kult: å ha en TV med netttilgang er med andre ord det eneste man trenger for å spille toppspill som Assassin’s Creed III. Får de dette til vil det ta av. – Det er akkurat som Netflix for spill, skryter LGs Bae-Geun Kang.

Se Nvidia demonstrere Street Fighter og Battlefield 3 på et Asus-nettbrett:

Neppe til Norge med det første

Det er altså slik at det ikke er Nvidia som skal fronte teknologien utad mot forbrukerne, men levere den tekniske plattformen i samarbeid med Agawi, Cloud Union, Cyber Cloud, G-cluster, Playcast Media og Ubitus – ikke akkurat selskap kjente her i Norge.

Vi spurte Nvidias representant om hvilke planer, om noen, selskapet har for det nordiske markedet. Han pekte til pressemeldingen, og der står det ikke overraskende ingenting om andre regioner enn Nord-Amerika.

Vi la også merke til at kjente Gaikai, som jo fungerer i Norge, ikke er på listen nå, men ble annnosert som partner i mai i år. Grunnen er at selskapet ble kjøpt opp av Sony som nok har sine egne planer.


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse