Det blir minst like folksomt på årets CES-messe i Las Vegas som i fjor.

Annonse


Viva Las Vegas!

CES (Consumer Electronics Show) 2013 går av stabelen 7. januar, altså førstkommende mandag. ITavisen er tilstede på verdens største messe for forbrukerelektronikk.

Mandag braker det løs

Vi gleder oss stort til å kunne presentere dere de hotteste nyhetene, trendene og galskapen fra verdens gamblerby nummer én, Las Vegas, i Nevadas ørken.

ITavisen.no starter sin CES-dekning fra mandag 7. januar.
(Ill.: ITavisen.no)

CES er en gigantmesse med godt over 140 000 besøkende de offisielle publikumsdagene som avholdes fra 8. til 11. januar.

Som presse starter moroa allerede tidlig mandag morgen Vegas-tid med pressekonferanser på rekke og rad. Holdt deg oppdatert på CES ved å klikke på våre artikler merket med CES-logoen.

Annonse


Du vil fra mandag av finne alle våre saker fra CES 2013 HER.

Timeplanen

Vi dekker disse i sanntid om det lar seg gjøre (nett-tilkobling er ofte et stort problem på store pressekonferanser), om ikke lover vi å være kjappe ute med hands-on på de hotteste produktene rett etter at de er avslørt.

* LG: mandag 7. januar klokken 08:00.

* Samsung: mandag 7. januar 14:00.

* Sony: mandag 7. januar 17:00.

Dette er selvsagt bare noen få av stor-selskapene som er tilstede. Vi skal også ta en titt på nye produkter fra Sharp, Intel, Asus og Lenovo for å nevne noen.

4K og Ubuntu

Men pressekonferansene er bare en liten del av den herlige CES-pakka vi skal levere dere i år. Vi lover å gjøre vårt beste for å levere inntrykk galskapen, dingser og annet moro vi finner på vår vei gjennom de store messehallene spredt utover Las Vegas’ hovedåre.

Årets CES handler om super-HD, og det vil handle om mobiler (Android, Windows Phone 8) og nettbrett (Android, Windows 8). Noe av det vi ser mest frem til er å teste Ubuntus eget mobil-OS. Fra og med tirsdag neste uke håper vi å kunne presentere en demonstrasjons-video og gi våre første inntrykk av hvordan den er i bruk.

Ubuntu skal vise frem sitt mobil-OS.

Mobiler

Hva angår mobiler tror vi ikke det kommer så mye nytt fra de store, bortsett fra Sony og muligens LG. Sony har allerede lekket to nye toppmodeller: Xpera Z og ZL. Disse håper vi selvsagt å få tatt en titt på på mandag rett etter at Sony er ferdig med sin pressekonferanse.

Vi forventer mange 1080p-mobiler med skjermstørrelser fra 5″ og fire-kjerners-brikker.

Av mindre sexy maskinvare, men like viktig innmat, har Qualcomm tatt over Microsofts (de er ikke tilstede i det hele tatt) gamle stand på CES 2013. Vi tipper selskapet skal presentere enda kjappere mobil-brikker, men ikke forvent noen revolusjon.

Disse to skal vi ta en nærmere titt på.

Nettbrett

Fjorårets CES handlet i veldig stor grad om nettbrett, og med en rekke nye 7″ vil nok nettbrettene også i år sloss om vår oppmerksomhet. Vi har ikke hørt noe spesifikke rykter, men det hadde ikke overrasket oss om CES 2013 flommer over av Windows 8-nettbrett.

Microsoft er som sagt selv ikke tilstede i år, men det vil definitivt bugne over av Windows 8 og Windows Phone 8-maskinvare fra partnerne.

Vi forventer hverken Xbox 720 eller PS 4 på CES, konsoll-avdukinger er selvsagt forbeholdt spillmessa E3 vi er tilstede på i juni. CES pleier likevel å bugne over av spilltilbehør, og med fokuset på nettbrett håper vi å se mer av Razers gaming-nettbrett og Android-mini-gaming-PC-en Ouya.

Vi skal selvsagt ikke glemme PC-en i stasjonær, bærbar og alt-i-ett-form heller, og forventer også i dette segmentet at Windows 8 vil dominere på en rekke formfaktorer.

Vil vi få se mer av Razers gaming-nettbrett?

TV-er

4k HD-TV-er er underveis og blir det neste store etter 3D. Vi forventer derfor å se den obligatoriske OLED-prototypen med vanvittig 4K-oppløsning fra Sony, Sharp, Samsung og LG. Vi skal prøve så godt vi kan å formidle bildekvaliteten selv om dette er TV-er som virkelig må sees med egne øyne.

Vi håper også å se nye smart-TV-brukergrensesnitt, blant annet fra Samsung som har satset ganske stort på dette de siste årene.

Teaser-invitasjon fra Samssung. Hva, en TV i portrett-format? Dette kan bli interessant.

Annonse