Sony kan komme til å kapre TV-skjermen din før Apple.

Annonse


Sony-TV kan komme Apple i forkjøpet

Det har i over ett år blitt spekulert i om Apple vil revolusjonere TV-hverdagen til folk flest, på samme måte som de gjorde det med mobil og bærbar musikk.

Gylden sjanse
Detaljene har latt vente på seg, og foreløpig er det ikke et knyst fra toppledelsen i Cupertino.

Dette gir en gylden sjanse for andre aktører i markedet.

– Jobber med nett-TV
Ifølge Hollywood-bransjebladet Variety jobber Sony nå med en nettbasert TV-tjeneste.

Annonse
Det høres kanskje kjedelig ut, helt til man husker på at Sony i tillegg til å være en av verdens største produsenter av TV-apparater også er en av de viktigste eierne av innholdet mange liker å se på skjermene sine i form av filmer og TV-serier.

– Rykter og spekulasjoner
I tillegg til sin egen rikholdige katalog vil Sony også sikre seg innholdet fra andre. Ifølge Variety ligger de nå i forhandlinger med to av sine konkurrenter på innholdssiden for å få til et bredere utvalg.

Sony selv avviser alt som rykter og spekulasjoner.

Direktesendt og «boksemat»
Det er ingen mangel på aktører som strømmer film, TYV-serier og annet innhold mot betaling til TV-en din. Nylig ble både Netflix og HBO lansert i Norge, og flere står i kø for å kapre TV-kvelden din.

Når det gjelder Apple, mener mange at det nye vil ligge i integrasjon av direktesendt innhold. Med andre ord tror man at Apple vil kombinere et vanlig TV-tilbud med «boksemat» og dermed bli en konkurrent både til kabel/satellittselskapene og videokioskene.

Avtaler er alt
Men alt avhenger av hvilke avtaler de får med film- og TV-leverandørene. Det er disse som sitter på innholdet, et innhold de ikke er villige til å gi fra seg før det ligger betydelige penger på bordet.

Kampen om TV-seerne blir derfor en kamp mellom lommebøker, mer enn teknologi og presentasjon.

Vinneren blir den som klarer å selge innholdet videre til et betalingsvillig publikum. I YouTube- og torrent-alderen kan dette bli en stor utfordring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse